Besiktas-Adana Demirspor Maçindan Notlar

Siyahbeyazli takim, Adana Demirspor mücadelesine son lig maçina göre 8 degisiklikle çikti Besiktas'ta Fraport TAV Antalyaspor maçinda ilk 11'de görev almayan Ersin Destanoglu, Rosier, Welinton, Ridvan Yilmaz, Oguzhan Özyakup, Ghezzal, Pjanic ve Larin, Adana Demirspor karsisinda sans buldu.

Süper Lig'in 6. haftasinda Adana Demirspor'u konuk eden Besiktas, Fraport TAV Antalyaspor maçina göre 8 degisiklikle sahada yer aldi.

Siyah-beyazli takimin teknik direktörü Sergen Yalçin, takimdaki sakatliklarin ardindan zorunlu degisikliklere gitti.

Ligin 5. haftasinda Fraport TAV Antalyaspor ile oynanan maçta ilk 11'de oynayan ama sakatlik yasayan Mehmet Topal ile Necip Uysal, Adana Demirspor karsisinda forma giyemedi.

Fraport TAV Antalyaspor maçinda ilk 11'de forma giyen Mert Günok, Salih Uçan, Gökhan Töre, Atiba Hutchinson, Fabrice N'Sakala ve Kenan Karaman, 6. hafta mücadelesine yedek basladi.

Sergen Yalçin, son lig maçinda yedek baslattigi Ersin Destanoglu, Ridvan Yilmaz, Oguzhan Özyakup, Miralem Pjanic, Cyle Larin ve Rachid Ghezzal'i ise Fraport TAV Antalyaspor karsisinda ilk 11'de sahaya sürdü.

Sakatligi nedeniyle Fraport TAV Antalyaspor maçinda kadroda yer alamayan Welinton da 6. hafta maçinda ilk 11'de görev alirken, hastaligi geçen Valentin Rosier de formasina yeniden kavustu.

Geçen hafta sag bekte oynayan Necip'in yerine Adana Demirspor karsisinda Rosier görev aldi. Mehmet Topal'in yerine ise stoperde Welinton sans buldu.

Siyah-beyazli ekipte orta sahada Atiba'nin yerine Pjanic, Salih Uçan'in yerine de Oguzhan forma giydi.

Orta sahanin saginda Ghezzal oynarken, sol kanatta Larin görev yapti.

Fraport TAV Antalyaspor maçinda ilk 11'de oynayan Francisco Montero, Josef de Souza ve Michy Batshuayi, Adana Demirspor karsisinda da ilk 11'de sans buldu.

Besiktas'ta ayrica Can Bozdogan ile Güven Yalçin yedekler arasinda yer aldi.

- Oguzhan Özyakup 12 maç sonra 11'de

Siyah-beyazli takimin kaptani Oguzhan Özyakup, Süper Lig'de 12 maç sonra ilk 11'de sans buldu.

Geçen sezonun 35. haftasinda Besiktas'in evinde MKE Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldigi maçta ilk 11'de forma giyen Oguzhan'in bu hasreti, Adana Demirspor maçiyla sonlandi.

MKE Ankaragücü maçinda 17. dakikada sakatlanan Oguzhan, geçen sezonun son bölümündeki Demir Grup Sivasspor, Kayserispor, Çaykur Rizespor, Atakas Hatayspor, Galatasaray, Fatih Karagümrük ve Göztepe maçlarini sakatligi nedeniyle kaçirdi.

Oguzhan bu sezonun ilk 5 maçinda ise yedek soyundu. Tecrübeli oyuncu, Çaykur Rizespor ve Fraport TAV Antalyaspor maçlarinda da sonradan oyuna dahil oldu.

- Besiktas'ta 6 eksik

Siyah-beyazli takimda Mehmet Topal ve Necip Uysal'in yani sira 4 oyuncu daha sakatliklari nedeniyle Adana Demirspor karsisinda kadroda yer alamadi.

Sakatliklari geçmeyen Georges-Kevin N'Koudou, Domagoj Vida, Alex Teixeira ve Umut Meras, 6. hafta maçinda takimlarini yalniz birakti.

- Iki takim 26 yil sonra karsi karsiya geldi

Iki takim 26 yil 7 ay sonra ligde karsi karsiya geldi.

Besiktas ile Adana Demirspor son olarak 11 Subat 1995'ta karsilasti. Adana'daki mücadeleyi Besiktas, 1-0 kazandi.

- Adana Demirspor'da Balotelli yedek

Adana Demirspor'da Mario Balotelli, Besiktas maçina yedek olarak basladi.

Ligin 6. haftasindaki karsilasma öncesi hafif sakatligi bulunan Balotelli, bu sezon ilk kez yedek kaldi.

Kaynak: AA