AYFAD Üyeleri Çanakkale'de Sehitlere Saygi Yürüyüsü Yapti

Aydin Folklor Arastirma Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi “AYFAD” Çanakkale Zaferinin 106. yilinda dernek üyeleri ve aileleriyle birlikte “Çanakkale Sehitlerini Anma ve Anlama” programi çerçevesinde Çanakkale’de Sehitlere Saygi Yürüyüsü yapti.

Atatürk’ün Karargah evi olarak kullandigi Bigali Atatürk Evi ziyareti sonrasi Bigali köyünden Conktepe’ye 6 kilometrelik Sehitlere Saygi Yürüyüsü yaptiklarini, rehber esliginde alandaki tüm sehitlikleri ziyaret sonrasi Sehitler için Çanakkale Türküsünü ’de seslendirdikleri ve Milli Mücadeleye büyük katkilari olan Yörük Ali Efe, Demirci Mehmet Efe ve tüm Milli Mücadele kahramanlari için Zeybek oynadiklarini belirten AYFAD Baskani Mehmet Yildirim "Sahadet en yüce makamdir diyerek, sahadetleri ile bir nesle ders veren" Sehitlerimizi, atalarimizi ziyaret ederek onlari anmaya, anlamaya gitmeye karar verdik. Bu kapsamda Mustafa Kemal Atatürk komutasindaki 57. Alayin, Çanakkale Savaslari’nda en siddetli çarpismalarin yasandigi Ariburnu Conk Bayiri Çikarmasini durdurmak için 25 Nisan 1915 sabahi harekete geçerek Bigali köyünden Conktepe’ye kisa sürede gitmisler. O zor sartlarda neler yasadiklarini simdiki adiyla "57. Alay Vefa Yürüyüs Yolu"nda yürüyerek onlari anmaya ve anlamaya çalistik. Yapmis oldugumuz yürüyüsümüzde 106 yil önce ecdadimizin 2 dakika sonra sahadete erecegini bilerek ülkenin birligi ve gelecegi için ortaya koyduklari mücadelenin tarifsizligi bilinciyle, ülkemizin, milletimizin mukaddes degerlerinin korunmasi için tabiri caizse yedi düvelin üstümüze gelip de üzerimize çullandigi zaman buna karsi duran, o zamanki tüm cografyanin her bir kösesinden gelip burada sehit olan aziz ecdadimizi hissedebilmek, anlayabilmek adina yapilmistir.

Diger taraftan Çanakkale sehitlerimiz için yakilan o güzel türkümüzü de Türkünün içindeki mananin bilinciyle hep birlikte seslendirdik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafindan yakilan Milli mücadele atesine büyük katkilari olan Aydin ve Ege Cephesinin sembol isimleri Yörük Ali Efe, Demirci Mehmet Efe ve tüm milli mücadele kahramanlari içinde Zeybek oynadik. Bu vatan ugruna topraga düsmüs tüm sehitlerimizin, gazilerimizin önünde saygiyla egiliyorum. Ruhlari sad mekanlari cennet olsun” dedi.

Yürüyüs sonrasi dualar esliginde tüm sehitliklerin ziyaretinin tamamlanmasi sonrasi AYFAD ekibi Aydin’a döndü.

Kaynak: İHA