Samsunspor Teknik Direktörü Altiparmak Açiklamasi 'Hangi Takimla Oynarsak Oynayalim, Biz Kendi Oyunumuzu Oynariz'

TFF 1. Lig ekiplerinden Yilport Samsunspor'un teknik direktörü Mehmet Altiparmak, rakip ayirt etmeksizin her maçta kendi oyunlarini oynayacaklarini söyledi.



Altiparmak, Nuri Asan Tesisleri'nde düzenledigi basin toplantisinda, ligin 4. haftasinda Ankara Keçiörengücü ile yapacaklari maçin hazirliklarina devam ettiklerini aktardi.

Günde çift antrenman yaptiklarini anlatan Altiparmak, "Özellikle bugün ve yarin kondisyon agirlikli antrenman olacak. Ondan sonraki günlerde de taktik agirlikli olacak. Transfer döneminin sonu geldi. Ligin artik yavas yavas sekillenmeye basladigi dönemler geldi. Biz de hem transfer ettigimiz hem de sakat oyuncularla birlikte milli takim arasini iyi bir sekilde degerlendirecegiz. Keçiörengücü karsilasmasiyla 7 günde oynayacagimiz 3 maç var ve bütün oyuncularimizla birlikte oynamak istiyoruz." diye konustu.

Yerli ve yabanci ayrimi yapmadan tüm oyunculardan en iyi sekilde yararlanmak istediklerine isaret eden Altiparmak, sunlari kaydetti:

"Son transfer ettigimiz 3 yabanci oyuncumuz Fofana, Diomande ve Alen Melunovic, sezon basi antrenmanlarini yapmadiklari için onlari özel antrenmanla sezona hazirliyoruz. Nasil ki biz takimla iki kamp yapip, 35-40 günde takimi hazirladiysak, o oyunculari da 15-20 günlük süre zarfinda hazirlamaya çalisiyoruz. Biraz da hizlandirilmis tur tabii ki. Fofana ve Diomande az da olsa antrenman yapip geldikleri için yavas yavas takimin içine katilmaya basladi. Sadece Alen Melunovic'in hem kondisyon olarak hem de kuvvet olarak farkli ve özel bir antrenmani var. Taraftarlar hep sunu soruyor, 'Acaba sakat oyuncu mu alindi?' diye. Alen, sakat falan alinmadi. Geldiginde de antrenmanlara çikiyordu fakat Alen, Fofana ve Diomande'yi bir hafta takimdan ayri çalistirdik. Fofana, Diomande bugün itibariyla bizim idmanlarimiza katilmaya basladi. Alen de 2-3 gün özel idmanlarini yaptiktan sonra aramiza katilacak."

Altiparmak, Samsunspor'un hem iç saha hem de dis sahada ofansif oynadigina dikkati çekerek, "Biz, Keçiörengücü'ne özel tedbir almayacagiz. Kendi oyunumuzu oynayacagiz. Biz Samsunsporuz. Nerede, hangi takimla oynarsak oynayalim kendi oyunumuzu oynariz. Bu maçta da onlardan biri olacak. Nasil ki geçen hafta Kocaeli'ye gittik, kendi oyunumuzu oynadik, belki gol atamadik ama deplasmanda kazanacak kadar pozisyona girdik. 10-12 pozisyonumuz var. Belki maçi 1-0 kaybettik ama önemli olan, bizim sahada ne yaptigimiz. Biz ilk iki maçta kendi oyunumuzu oynamaya çalistik. Samsun'daki maçta daha fazla oynadik, oradaki maçta 60-70 dakikasini oynayabildik. Bunu daha fazla gelistirecegiz. Aramiza katilacak oyuncularla birlikte oyun sistemi ve sekli üzerinde çalisacagiz. Ama sistemimiz hiç degismeyecek. Hangi takimla, hangi sahada nerede oynarsak oynayalim, Samsunspor takimi, önde oynayan, önde basan, gol pozisyonuna giren, üreten bir takim olacak." ifadelerini kullandi.

Öte yandan Samsun ekibi, Ankara Keçiörengücü maçinin hazirliklarini sürdürdü.

Teknik direktör Mehmet Altiparmak yönetiminde gerçeklestirilen antrenmanda kirmizi-beyazli futbolcular, yaklasik 1,5 saat kondisyon agirlikli bir çalisma yapti.

Kaynak: AA