Mugla'da Orman Yanginlarindan Etkilenen Çocuklar Için Moral Etkinligi Düzenlendi

Mugla'da çikan orman yanginindan etkilenen çocuklara moral vermek amaciyla, Gençlik ve Spor Il Müdürlügünce etkinlik gerçeklestirildi.

Mentese ilçesine bagli Göktepe, Sungur mahallerindeki orman yanginlarinin yasandigi bölgelerde yasayan 30 çocuk, ögretmenleriyle birlikte Il Müdürlügü ekiplerince evlerinden alinarak Uluslararasi Gençlik Merkezi'ne getirildi.

Merkezde düzenlenen ok atma, yüz boyama, origami, masa tenisi ve sokak oyunlari etkinliklerinde eglenen ögrenciler kütüphane, müzik atölyesi ve dene-yap atölyelerini gezdi.

Daha sonra Mugla Atatürk Stadi'nda antrenörler esliginde futbol oynayan çocuklara, milli takim formasi, çanta ve top hediye edildi.

Mugla Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Ilman, gazetecilere, yangindan etkilenen Mentese'nin uzak mahallelerinden gelen çocuklari en iyi sekilde misafir etmeye, moral ve motivasyonlarini artirmaya çalistiklarini söyledi.

Kendilerinin de ögrencilerle çok güzel bir gün geçirdiklerini belirten Ilman, "Tesislerimizde çesitli etkinlikler düzenledik. Okullar açilmadan önce iyi bir motivasyon oldu. 9 ilçemizde bulunan 55 mahalledeki çocuklarimiza, gençlerimize ve vatandaslarimiza yönelik destek çalismalarina devam ediyoruz." diye konustu.

Ilman, etkinliklerin okullar açildiktan sonra da davam edecegini bildirdi.

Kaynak: AA