Milli Kick Boksçu Vedat Agyürek'in Hedefi Dünya Kupasi Sampiyonlugu Açiklamasi

'Budapeste'de düzenlenecek dünya kupasinda 69 kiloda Light Contact bransinda ülkemi en güzel sekilde temsil edecegime inaniyorum ve her zamanki gibi sampiyonluk hedefliyorum. Insallah orada da sampiyon olmak bize nasip olur'

HILMI TUNAHAN KARAKAYA - Antrenörünün yönlendirmesiyle basladigi kick boksta Türkiye sampiyonluklarinin yani sira, iki dünya dördüncülügü, iki de Avrupa sampiyonlugu elde eden 22 yasindaki milli kick boksçu Vedat Agyürek, dünya kupasina hazirlaniyor.

Kick boksla antrenörünün okullarda sporcu taramasiyla ilkokul üçüncü sinifta tanisan Agyürek, yaklasik 13 yildir ringlerde ter döküyor.

Erzurum Büyüksehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcusu da olan milli kick boksçu Agyürek'in, Türkiye sampiyonluklarinin yani sira uluslararasi basarilari da bulunuyor.

Irlanda'da 2016 yilinda düzenlenen dünya sampiyonasinda 4'üncü, 2017'de Antalya'da Avrupa sampiyonlugu elde eden Agyürek, 2019 yilinda yine bu kentte tekrar Avrupa sampiyonlugu, ayni yilin eylül ayinda da Bosna Hersek'te düzenlenen dünya sampiyonasinda bir kez daha 4'üncü oldu.

Agyürek, 13-19 Eylül tarihlerinde Macaristan'in baskenti Budapeste'de düzenlenecek dünya kupasinda 69 kiloda Light Contact bransinda altin madalyaya uzanmayi hedefliyor.

Milli sporcu Vedat Agyürek, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 10 yasinda kick boksa basladigini, spor hayatinda büyük zorluklar çektigini ve amacina ulasarak sonunda çok sayida ulusal ve uluslararasi basari elde ettigini söyledi.

- "Ülkemi en güzel sekilde temsil edecegime inaniyorum"

Kick boks sporunu, sporcu karakteriyle devam ettirmek istedigini ifade eden Agyürek, söyle konustu:

"Kick boksta yenilgi alabiliriz, her zaman sampiyonluk nasip olmayabilir ama yenilgi de kesinlikle kaybetmek degildir. Yeni bir basariya adim atmak demektir. Bunun için her zaman çalisacagiz, çaba gösterecegiz. Çünkü hedefimiz var. O hedef dogrultusunda ilerliyoruz. 13-19 Eylül tarihlerinde Macaristan'in baskenti Budapeste'de düzenlenecek dünya kupasinda 69 kiloda Light Contact bransinda ülkemi en güzel sekilde temsil edecegime inaniyorum ve her zamanki gibi sampiyonluk hedefliyorum. Insallah orada da sampiyon olmak bize nasip olur."

Agyürek, Pasinler ilçesinden antrenman yaptigi kent merkezine 40-50 kilometrelik mesafeden geldigini belirterek, zorlu ulasim kosullarina ragmen antrenmanlarini ihmal etmedigini dile getirdi.

Hedeflerine ulasmak istedigini vurgulayan Agyürek, "Bunu hiçbir zaman bahane olarak görmedik. Hep gelmek istedik. Antrenmanlara gelemesek bile tek basimiza, partnerimiz varsa onunla, o da yoksa bir arkadasimizi yanimiza aliriz onunla birlikte devam ettirebiliriz. Çünkü biz bu spora asigiz, asik oldugumuz için bu sporu her zaman yapmak için haziriz." seklinde konustu.

- Emre Sahin: "Okul, is ve spor hayatini bir arada devam ettirmeye çalisti"

Ayni zamanda kendisi de milli kick boksçu olan Agyürek'in antrenörü Emre Sahin de genç sporcunun basarili olmak için gösterdigi azimden bahsederek, sunlari kaydetti:

"Vedat, gerçekten zor sartlardan buralara gelen bir sporcumuz. Okul döneminde ögrenciyken ailesine destek olabilmek için yardim etmek zorunda kaldi. Yani hem okulu hem isi hem de spor hayatini devam ettirmeye çalisti. Zaten bu yolda da bu zorlu asamalardan geçmek lazim. Sadece sabretmek, mücadele etmek lazim. Bu sporcularimizda Allah'a sükür bu mücadeleden asla pes etmediler. Ülkemizi bayragimizi bütün gönülleriyle kalpleriyle birlikte en güzel sekilde temsil etmeye devam ediyorlar. Dünya kupasina gönderecegiz. Biz ona sonuna kadar güveniyoruz. Arkasindayiz, inaniyoruz ve ülkemizi, bayragimizi en güzel sekilde temsil edecek."

Kaynak: AA