Kick Boks Federasyonu Baskani Kayici Açiklamasi 'Türkiye'nin Ilk 5 Spor Dali Içerisindeyiz'

Türkiye Kick Boks Federasyonu Baskani Salim Kayici, 300 bin civarinda lisansli sporcusuyla Türkiye'nin ilk 5 spor dali içerisinde olduklarini söyledi.

Salim Kayici, Türk kick boksunda son gelismeler ve hedeflerine iliskin AA muhabirine açiklamalarda bulundu.

Uluslararasi müsabakalarda Türkiye'ye en çok madalya kazandiran federasyonlarin basinda geldiklerini belirten Kayici, "Alinan madalyalar itibariyla ülkemize en çok madalya getiren birinci federasyon unvanina sahibiz. Bu asamaya sporcularimizin zorlu mücadele ve seçmeleriyle geldik." dedi.

Kayici, düzenledikleri organizasyonlarla milli takim kadrolarini olusturduklarini ifade ederek, "Türkiye Açik Kick Boks Turnuvasi, Uluslararasi Türkiye Açik Kick Boks Avrupa Kupasi ve Türkiye Kick Boks Sampiyonasi sonucunda ayni kategori siklet ve bransta puan toplayarak birinci olan sporcular milli takimi temsil etmeye hak kazandilar. Milli takimlarimiz kick boksta ülkemizi k1 sytle, low kick, full contact, point fighting, kick light ve light contact branslarinda temsil edecekler." degerlendirmesinde bulundu.

Kayici, kick boksun Uluslararasi Olimpiyat Komitesi (IOC) "olimpik taninmis spor branslari" arasina bu yil girdigini animsatarak, sunlari kaydetti:

"Insallah dünya olimpiyat komitesinin en kisa sürede olimpiyatlara davet için bir karar almasi bizleri gururlandiracaktir. 300 bin civarinda lisansli sporcumuzla Türkiye'nin ilk 5 spor dali içerisindeyiz. Italya'da 15-24 Ekim 2021 tarihlerinde yapilacak Dünya Büyükler Kick Boks Sampiyonasi ve Karadag'da 5-14 Kasim 2021 tarihlerinde yapilacak Avrupa Gençler Kick Boks Sampiyonasi için milli takimlarimiz son hazirliklarini tamamliyor. Büyüklerde 6, gençlerde ise 4 bransta ülkemizi temsil edecek sampiyonalara 102 sporcumuz katilacak. Bu sporun gelisip güçlenmesinde destegini esirgemeyen Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'a ve Sayin Gençlik ve Spor Bakanimiz Mehmet Muharrem Kasapoglu'na tesekkür ediyorum."???????

Kaynak: AA