Galatasaray'da Ogulcan Çaglayan'in Lisansi Çikarildi

Galatasaray'da 25 yasindaki futbolcu Ogulcan Çaglayan'in lisansi çikarildi.



Sari-kirmizili kulübün, transferinde eski kulübü Çaykur Rizespor ile yasadigi ihtilaf nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) sezon basinda Ogulcan Çaglayan'a lisans vermedi.

Galatasaray Kulübünün, yasal süreci devam ettirerek, TFF Uyusmazlik Çözüm Kurulu tarafindan Ogulcan Çaglayan'a verilen bir milyon 200 bin avro ve 506 bin 275 lirayi Çaykur Rizespor'a ödemesiyle TFF, sezonun geride kalan bölümünde forma giyemeyen sari-kirmizili futbolcunun lisansini çikardi.

Ogulcan Çaglayan transferinde Galatasaray ve Çaykur Rizespor arasinda yasanan ihtilaf nedeniyle TFF Uyusmazlik Çözüm Kurulu, Karadeniz kulübü ile sözlesmesini haksiz feshettigi gerekçesiyle ocak ayinda 25 yasindaki oyuncuya 6 maç men ve 1 milyon 200 bin avro para cezasi verdi. TFF Tahkim Kurulu, yapilan itiraz üzerine subat ayinda 6 maç men cezasini 3'e indirmesine ragmen para cezasini onadi. TFF, 2021-2022 sezonu öncesi Ogulcan Çaglayan'in lisansini çikarmazken, Galatasaray Kulübü ve Ogulcan Çaglayan, Bölge Adliye Mahkemesine yaptiklari itirazin reddi sonrasi Yargitay nezdinde temyize gitti.

Kaynak: AA