Cumhurbaskani Erdogan'dan 'Filenin Efeleri'ne Tebrik Telefonu

Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 2021 Avrupa Sampiyonasi C Grubu'ndaki ilk maçinda Rusya'yi 3-1 yenen A Milli Erkek Voleybol Takimi'ni tebrik etti.

Erdogan, karsilasmanin ardindan Türkiye Voleybol Federasyonu Asbaskani Ahmet Göksu ve A Milli Erkek Voleybol Takimi Basantrenörü Nedim Özbey ile telefonda görüstü.

Göksu'yu Rusya galibiyeti dolayisiyla tebrik eden Erdogan, oyunculara bizzat selaminin iletilmesini istedi.

Asbaskan Göksu ise "Siz basimizda oldugunuz sürece biz nice galibiyetler alacagiz insallah." ifadesini kullandi.

Erdogan'in daha sonra basantrenör Nedim Özbey ile yaptigi görüsmede ise duygusal anlar yasandi. Geçen sene rahatsizligi nedeniyle Cumhurbaskani Erdogan'in talimatiyla Ispanya'dan özel ambulans uçakla Türkiye'ye getirilen Özbey, görüsme sirasinda alinan galibiyetten dolayi gözyaslarina hakim olamadigini ifade etti.

Özbey, "Bu 100 yilda olan bir sey. Tarihimizde Rusya'yi iki kez yendik. Ikisinde de bendim antrenör, bu çok degerli oldu. Olimpiyat finali oynayan Rusya'yi burada yenmek... Su anda gözümden yaslar geliyor, kusura bakmayin. Hayatimizi verdik voleybola ama karsiligini alacagiz. 1994'ten beri aldigimiz bütün derecelerin hepsi sizin zamaniniza rastliyor." seklinde konustu.

Cumhurbaskani Erdogan, Özbey ve milli takima sampiyonadaki diger karsilasmalar için basari dileklerini iletti.

Kaynak: AA