Vitor Pereira Açiklamasi 'Vücut Olarak Sahadaydik, Kafa Olarak Degildik'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Basaksehir maçiyla ilgili, “Vücut olarak sahadaydik, kafa olarak degildik. Normal sartlarda oynamis olsaydik kazanma ihtimalimiz daha yüksekti. Reaksiyon göstermeye çalistik, skordan mutlu degiliz“ diye konustu.

Süper Lig’in 5. haftasinda Fenerbahçe deplasmanda Medipol Basaksehir’e 2-0 maglup oldu. Maçin ardindan basin toplantisinda konusan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Frankfurt maçinin yansimalarini gördüklerini belirterek, “Almanya’da oynadigimiz maçin faturasini ödedik. Orada yüksek konsantrasyon gerektiren, fiziksel olarak yoran bir maçti. Seyahat ve maç gecesi oyuncular az uyumak zorunda kaldi ve takim yorgundu. Sahada reaksiyon gösteremedik, baski yapmakta geç kaldik. Vücut olarak sahadaydik, kafa olarak degildik. Normal sartlarda oynamis olsaydik kazanma ihtimalimiz daha yüksekti. Reaksiyon göstermeye çalistik, skordan mutlu degiliz. Rakipte maçin son bölümünde ikinci golü atip maçi bitirdi. Dinlenmek için çok az süremiz oldu. Zaten Avrupa maçlarimizdan sonra takimlarin performansina baktigimizda bugün gördük ki Galatasaray’da kaybetti. Besiktas sikintilar yasadi ve maçi çevirip sansla kazandi. Avrupa maçi sonrasi bu tarz faturalar ödeyebiliyorsunuz“ dedi.



“Rotasyon yapmasaydik sakatlanan oyuncular olacakti ve maçi yine kaybedecektik“

Basaksehir mücadelesine rotasyon yaparak sahaya çikmasiyla ilgili sorulan soruya cevap veren Pereira, “Eger ben bugün rotasyon yapmamis olsaydim muhakkak sakatlanan oyuncular olacakti ve maçi kaybedecektik. Yedigimiz gollere baktigimizda yorgunluk sebebiyle oldu. Ben oyuncularimin daha fazla sakatlanmasini istemiyorum. Persembe ve pazar günü maçlarimiz var rotasyon yapilmak zorundaydi oyuncular makine degil. Bugün maçin 10. dakikasinda bir önceki maçta oynamis oyuncular sikintilar yasamis oldugunu belirtti ve oyuncular çok yorgundu“ seklinde konustu.



“Oyuncularim ellerinden geleni yapacak“

Takiminin yorgunluk durumuna deginen Portekizli Teknik Adam, “Ben gelecegi göremem kristal bir kürem yok ne olacagini o maçta bilemem. Olympiakos’a karsi oynayacagimiz maçta çekismeli geçecek orada da elimizden geleni yapacagiz ve Kasimpasa maçinda da yapacagiz. Bu maçta çözümler yoktu. Sakatliktan yeni dönen oyuncular istedigimiz seviyede degil. O maçta oyuncular daha iyi bir form yakalamis olacak. O maçlarla ilgili söz veremem ama o maçlarda takimim elinden gelenin en iyisini yapacak. Mental olarak dinlemek için daha fazla dinlenmemiz gerekiyor. Insan vücudu dinlenmeli. Frankfurt’ta oynadigimiz maçtan sonra o gece oyuncular geç saatlere kadar uyuyamiyorlar ve sabah da erken kalkip seyahat etmeniz gerekiyordu. Oyuncularin toparlanma sürelerini en kisaya indirmeye çalistik. Dinlenmek için kisa bir süre vardi. Bugün sahada evet kafa olarak, ruh olarak burada degildik. Baski yapmamiz gerektigi anlarda geciktik. Ilk top kontrolünde oyuncular top kontrolünü iyi yapamadi. Hepsi yorgunlugun sonuçlari. Umarim bir sonraki maça daha iyi dinlenecegiz bir gün fazlamiz olacak. Bu problem sadece Türk takimlari için geçerli degil, PSV’nin maçini da izledim onlarda kaybettiler. Avrupa maçlarinin böyle faturalari olabiliyor. Atalanta’da çok fazla zorluk çekti. Bunlari sadece bir örnek vermek için söyledim. Yogun geçen maçlarin faturasini ödeyebiliyorsunuz. Biz bu yogun tempoya alisacagiz. Bunun içinde bir süreç gerektiriyor. Rotasyon yapmamaniz mümkün degil. 2 gün önce oynayan oyuncular çok iyi sekilde toparlanmaz. Denge saglamaniz gerekiyor. Tüm takim da degisemez ama dengeli bir sekilde rotasyon yapmaniz gerekir. Bu yapilan rotasyon bazen sonuç verir bazen vermez. Fizyolojik olarak insan vücudu dinlenmeli“ ifadelerini kullandi.

Vitor Pereira son olarak Fenerbahçe taraftarlari ile ilgili sorulan soruya, “Biz geldigimizden beri 14. maçimizi oynadik. Bugün ilk kaybettigimiz maç oldu. Bu takimin karakteri ve kalitesi var bu takim birlik olmus durumda. Gerçekten çok iyi çalisiyorlar. Sampiyonluk için savasacagiz. Rakiplerimizde puan kaybedecek. Trabzon biraz daha avantajli Avrupa da oynamadigi için. Sadece 3 puan gerideyiz. Devam etmemiz gerekiyor. Vücut ve kafa olarak odaklanmis durumdayiz. Bu takim sampiyonluk yarisinda gereken cevabi verecek. Avrupa’da da en iyi performansi sergileyecegiz. Bir gün en tepede görüp kaybettigimiz de de çok kötüyüz diye düsünmemeleri gerekiyor. Biz yogun tempoya alisacagiz, vücutta alisacak, sakat olan oyuncular iyilesecek. Taraftarlarimiz bu takima güvensinler bu takimda çalisan herkes bu takimin çok iyi olmasi için çalisacagiz ki sene sonunda kupalarla kutlama yapabilelim“ dedi.

Kaynak: İHA