Erzurum'da 2. Uluslararasi Geleneksel Macera Of Road Oyunlari Heyecani

Erzurum'da düzenlenen ve 70 spor kulübünden 250 aracin katildigi 2. Geleneksel Macera Off Road Oyunlari, basladi.

Valilik ve Büyüksehir Belediyesinin destekleri ile Erzurum Macera Off-Road Doga Sporlari Kulübü tarafindan düzenlenen yarislar, Palandöken Kayak Merkezi'nde olusturulan 2 bin metrekarelik özel parkurda gerçeklestirildi.

Pilotlar, 4x4 araçlariyla bitis noktasina en kisa sürede ulasmaya çalisti. Yarislar esnasinda zorlu engelleri geçmeye çalisirken çamura saplanip, rampa ve çukurlarda kalan araçlar, is makineleri yardimiyla çikarildi.

Organizasyon alanina gelen çok sayidaki vatandas, kiyasiya mücadelelerin yasandigi yarismalari ilgiyle izledi.

Erzurum Macera Off-Road Doga Sporlari Kulübü Baskani Lokman Toptas, AA muhabirine, bu yil ikincisini düzenlenen 2. Geleneksel Macera Of Road Oyunlari için start verdiklerini söyledi.

Oyunlarda 70'in üzerinde spor kulübünün yer aldigini belirten Toptas, sunlari kaydetti:

"Burada suan 250'nin üzerinde aracimiz var. Bunlardan 90'nin üzerindeki araç oyunlarda yarisacak. Kiyasiya bir mücadele olacak. Su an 2 bin 200 rakimlardayiz. Bu rakimda motorlu sporlarin yapildigini burada kanitlamis oluyoruz. Herkesi dogasever spor kulüplerine bekleriz. Oyunlarimiz gün boyu devam edecek. Yarislar sonunda dereceye giren sporculara çesitli ödül ve kupa verecegiz."

Toptas, düzenlenen organizasyonla sehrin kültürel ve turizmi bakimindan tanitimini da yaptiklarini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA