Antrenör Çift Gelecegin Sampiyon Sporcularini Yetistiriyor

Atletizm antrenörü Tülay Yavuz:'Balkan Sampiyonasi'nda yarisip madalya alan 2 sporcumuz var. Balkan sampiyonu olan gülleci kizimiz Sercan hocamin sporcusu, 400 metre engellide Balkan ikincisi olan da benim sporcum' Atletizm antrenörü Sercan Yavuz:'Esimle bazen aramizda tatli çekismeler oluyor. Onun sporculari sampiyon olurken ben de ona yetismeye çalisiyorum'

CEBRAIL CAYMAZ - Atletizm antrenörü çift Sercan ve Tülay Yavuz, Kilis'te kesfettikleri sporculari ulusal ve uluslararasi yarismalara hazirliyor.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde çalisan atletizm antrenörleri Sercan ve Tülay Yavuz çifti, 12 yildan bu yana okullarda kesfettikleri yetenekli çocuklari yetistirerek Türk sporuna kazandiriyor.

Aralarinda Türkiye ve Balkan sampiyonlarinin da oldugu 30 lisansli sporcusu bulunan antrenör çift, gelecegin sampiyonlarini yetistirmek için yogun çaba harciyor.

Antrenör Tülay Yavuz, AA muhabirine, atletizmle 11 yasinda tanistigini, 14 yil amatör ve profesyonel olarak bu sporu yaptigini söyledi.

Esiyle birlikte 12 yildir atletizm antrenörlügü yaptiklarini anlatan Yavuz, tecrübelerini genç sporculara aktarmaya çalistiklarini belirtti.

Yavuz, spor hayati boyunca birçok basariya imza attigina dikkati çekerek, "Türkiye sampiyonuyum, eski milli atletim. Balkan ve Avrupa sampiyonalarinda yaristim. Dokuz kez milli sporcu olarak yaristim." diye konustu.

- Birbirlerine destek olarak eksiklikleri tamamliyorlar

Esiyle beraber antrenörlük yapmanin hem kolay hem de zor yönlerinin oldugunu aktaran Yavuz, sunlari kaydetti:

"Esimle birbirimizi tamamladigimizi düsünüyorum. Çogu eksik yönlerimizi birbirimize destek vererek tamamliyoruz. Bu yönden çok olumlu. Atletizm rekabet gerektiren bir spor. Ayni zamanda rekabetimiz de var. Bu açidan biraz zorluk yasiyor olabiliriz. Onun disinda beraber çalismak gayet güzel."

Amaçlarinin Türk sporuna basarili sporcular yetistirmek oldugunu dile getiren Yavuz, "Su anda kulüplerde yarisan sporcu sayimiz 6, bunlarin 3'ü milli sporcu, digerleri de Türkiye'de çesitli branslarda sampiyon olmus sporcular. Balkan Sampiyonasi'nda yarisip madalya alan 2 sporcumuz var. Balkan sampiyonu olan gülleci kizimiz Sercan hocamin sporcusu, 400 metre engellide Balkan ikincisi olan da benim sporcum. Toplamda 30 lisansli sporcumuz var." ifadelerini kullandi.

Antrenör Sercan Yavuz, spor disinda kendilerine az zaman ayirdiklarini, esiyle beraber çalismanin kendisini mutlu ettigini belirtti.

Atletizmi çok sevdigini vurgulayan Yavuz, söyle devam etti:

"Esimle bazen aramizda tatli çekismeler oluyor. Onun sporculari sampiyon olurken ben de ona yetismeye çalisiyorum. Aramizda böyle tatli bir rekabet var. Zamanimizi burada geçirerek ülkemize faydali olmaya çalisiyoruz. Sporculari okullara giderek bazi taramalari uygulayip seçiyoruz. Gelecegin sampiyonlarini, olimpiyat sampiyonlarini yetistirmeye çalisiyoruz."

Çocuguyla antrenmanlara katildiklarini ifade eden Yavuz, sporcularinin derece yapmasi için esiyle birlikte yogun efor sarf ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA