Ampute Futbol Milli Takimi'nda Avrupa Sampiyonlugu Sevinci

Teknik direktörü Osman Çakmak: 'Avrupa sampiyonlugumuz Türk milletine armagan olsun. Yarin Allah nasip ederse saat 14.00'te Istanbul'dayiz. Bir Falcao, Van Persie'yi binlerce kisi karsiliyor. Fenerbahçeli, Galatasarayli, Besiktasli, Trabzonsporlu, herkesi Istanbul Havalimani'na bizi karsilasamaya çagiriyorum. Tek istegimiz bu'

Avrupa sampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takimi'nin teknik direktörü Osman Çakmak, Türk halkindan yarin Istanbul Havalimani'nda kendilerini karsilamalarini istedi.

Polonya'nin Krakow kentinde düzenlenen sampiyonanin finalinde Ispanya'yi 6-0 yendikten sonra TRT'ye açiklamalarda bulunan Çakmak, yasadiklari mutlulugu dile getirdi:

2020 Ocak'ta kura çekimi için Polonya'ya geldigini aktaran Çakmak, sunlari kaydetti:

"Kura çekiminde final tarihine baktim, fikstüre baktim ve 'Allah'im 19 Eylül Gaziler Günü'ne denk geliyor.' dedim. Sehitlerimizin mekani cennet olsun. Benim gibi gazi olan arkadaslarimin Gaziler Günü kutlu olsun. Avrupa sampiyonlugumuz Türk milletine armagan olsun. Yarin Allah nasip ederse saat 14.00'te Istanbul'dayiz. Bir Falcao, Van Persie'yi binlerce kisi karsiliyor. Fenerbahçeli, Galatasarayli, Besiktasli, Trabzonsporlu, herkesi Istanbul Havalimani'na bizi karsilasamaya çagiriyorum. Tek istegimiz bu."

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Engelli Federasyonlari Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ismail Erdem de millilerin Gaziler Günü'nde aldigi basariya dikkati çekerek, "Son sampiyon, bu aksam mükemmel bir oyunla kupayi tekrar kazandi. Futbolumuza, ülkemize hayirli olsun. Hocamizi, federasyon baskanimizi tebrik ediyoruz. TFF olarak engelli futbolunun dünya genelinde markalasmasi için 15 yildir gerekeni yapiyoruz. Baskanimiz Nihat Özdemir basta olmak üzere, bu özveriyi gösteriyoruz. Engelli futbolunun daha iyi yerlere ulasmasi için TFF olarak maddi manevi yanlarindayiz. Bugün Gaziler Günü, tüm gazilerimize armagan ediyoruz. Büyük Türkiye'ye de bu yakisir. Gururluyuz, mutluyuz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA