Ali Koç Açiklamasi 'Fenerbahçe'de Bir Kriz Ortami Olusturup Kongre Ümit Eden Bir Kadro Var'

Medipol Basaksehir maglubiyeti sonrasi konusan Fenerbahçe Baskani Ali Koç, “Fenerbahçe’de bir kriz ortami olusturup kongre ümit eden bir kadro var. Dolayisiyla bu her olumsuz sonuçta ortaya çikacaktir. Sivasspor maçindan sonra gördük, pusuya yatan bir ekip var” dedi.

Süper Lig’in 5. haftasinda Fenerbahçe, deplasmanda Medipol Basaksehir’e 2-0 kaybetti. Mücadelenin ardindan Fenerbahçe Baskani Ali Koç, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

“Panik olacak bir durum yok”

Göksel Gümüsdag ve Basaksehir yönetimine tesekkür ederek sözlerine baslayan Koç, “Onlari da kutlarim, net bir galibiyet aldilar. Hak ettikleri bir galibiyet aldilar. Bir yerde onlarin sanssizligi dönecekti, bize rastladi, tebrik ediyorum. Bize gelince beklemedigimiz bir sonuç ama biz de bir yerde kötü bir maç çikararak yenilecektik, o da bugüne rastladi. Böyle bir yol kazasinin erken gelmesine olumlu açidan bakmak gerekirse bize iyi bir ders olabilecegini düsünüyorum. Tabii persembe aksami Frankfurt’ta zor bir maç oynadik. Iyi top oynadik o yüzden hem teknik kadroya hem de futbolcularimizi tebrik ediyoruz ama orada hem fiziken hem de duygusal açidan bir yipranma ve bosalma oldu. Ondan sonraki maçlarin zor oldugunu da hepimiz biliyoruz. Özellikle Türk takimlari arka arkaya maçlarda sikintilar yasayabiliyorlar. Iyi oynamadik. Rakamlara baktiginiz zaman aslinda rakamlarla maçin sonucu bagdasmiyor fakat topa sahip olma, pas oranlari, orta, gol pozisyonlari, kaleyi tutan sutlar ama buna ragmen demek ki etkin futbol oynamamisiz ki bütün bu rakamlar bizim lehimize olmasina ragmen burada 2-0 maglubiyetle dönüyoruz. Olabilir, panik olacak bir durum yok. Ben takima çok inaniyorum. Dogru yolda oldugumuza ve hocamiza çok inaniyorum. Biraz evvel asagida soyunma odasindaydim arkadaslarla, bu gece yatacaklar, kafalarinda maçi yasayacaklar, yarin yepyeni bir gün basliyor. Persembe günkü Giresunspor maçina odaklanacagiz. Dolayisiyla tabii üzüldük, devam ettirmek isterdik iyi futbolumuzla 3 puan almayi ama olmadi, saglik olsun. Basaksehir’i tekrar kutluyorum. Ama bunda bizim için sikinti olusturacak bir durum yok. Ben öncelikle kendime, sonrasinda ise camiama söz vermistim; savasan, mücadele eden, bu formanin hakkini sonuna kadar, terinin son damlasina kadar verecek, bu camianin sporcusu olmak, çubukluyu tasimanin bilincinde olacak futbolculardan bir takim olusturacagiz demistik. Ilk dönemdeyiz, çok erken daha ama su ana kadar gördügüm, arzuladigim bir noktaya hizla geldik. Insallah tabii bunu sürdürebiliriz. Güçlendirerek sürdürebiliriz” ifadelerini kullandi.

“MHK’nin ve Kulüpler Birligi’nin bütün kulüpler adina bir ses çikarmasi lazim”

Süper Lig’de genel olarak oyunun çok fazla durduguna dikkat çeken Ali Koç, “Bugün de bir nebze yasandi, Antalyaspor maçinda çok çok yasandi, Sivasspor maçinda fazlasiyla yasandi buna federasyonumuzun, MHK’nin ve Kulüpler Birligi’nin bütün kulüpler adina bir ses çikarmasi lazim. Bu kadar çok oyun durmaz. Oyunu yavaslatmaya, zaman geçirmeye yönelik hareketlerin bu kadar rahat yapildigi tek lig herhalde biziz. Istatistikleri tam bilmiyorum. En yasli lig bizde biliyorsunuz. Su an 1 degilsek de 2’dir. Bununla beraber en az top oynanan, topun oyunda kalma süresi en az oldugu liglerden biri de biziz. Hakemlerin buna müsaade etmemesi gerekiyor. Bu maçla alakali bir serzenis degil, bu maçta da sonlara dogru yasandi. Ama yani düsünün ki top toplayici genç çocuklara bile rakibin topunu oyuna yavas sokmayi ögreten bir kültür. Dolayisiyla çocuklara bile bu yasta hile yapmayi ögreten bir kültürdeyiz. Rica ediyorum hem biz kulüpler olarak sesimizi çikarmaliyiz, federasyonun bu konuya egilmesi lazim ve bunla beraber MHK hakemlere bu oyun akisini saglayacak egitim vermesi gerekiyor. Frankfurt maçinda mükemmel bir hakem yönetimi seyrettik. Oyun ne kadar akiciydi. Evet, bizim VAR’dan penaltimiz iptal edilmeliydi ama tekrarlanmali diye düsünebilirsiniz fakat VAR’dan gelen bir karar. Hakem üçlüsünün ne kadar iyi bir maç yönettigini gördük. Bizim de bunlardan eksik kalmamamiz gerekiyor. Sivasspor maçinda oyun 45 dakika oynanmis. Saatlerce arkadaslar izlediler maçi 12 dakika maç durmus 7 dakika uzatma verdiler. Ya maçi durdurmamak üzere hakemlerin müdahale etmemesi lazim kartsa kart vermesi lazim, duruyorsa da oyun durdugu süreyi uzatmalara eklemesi lazim. Bu bütün hizli oynayan büyük takimlarin dezavantajina olan bir durum. Ama totaline baktigimizda futbolun marka degerine zarar veren bir olgu. Tekrar üzerine basiyorum Basaksehir’i kutluyorum, fazlasiyla hak ettikleri bir maç. Rakamsal olarak çok daha üstün görünüyoruz fakat topu etkin kullanamamisiz. Oyuncularima da geçmis olsun diyorum. Onlarin böyle bir maç kaybi için kredileri vardi yarin sabah toparlanip isimize bakacagiz” cümlelerine yer verdi.

“Saha hakemleri ile VAR hakemleri ayri olmali”

Basaksehir karsilasmasindan önce maçin Video Yardimci Hakem’i (VAR) Ali Sansalan hakkinda kulüp resmi sitesinden yaptiklari açiklamaya da deginen Baskan Koç, “Federasyon yöneticisiyle de konustuk. O da anlam veremedigini ifade etti.

Ama zaten federasyonla neyi konussak, ‘haklisiniz’ diyorlar ama bir sey degismiyor. Çok basit bir mantikla ise yaklasiyoruz. Bugün hakemlik bir sey olmadi, onun için çok daha rahatiz, bu konuya deginebilirim. Bizim için degil, herkes için bu geçerli. Dün 19-21 arasi bir maç, 10 km üzerinde kosulmus. Hakem gece mi geldi, gündüz mü geldi bilmiyorum ama bu dogal olarak her insani yoracagi gibi hakemlerde de bir yorgunluk olusturur. Yorgunluk ne demektir; karar reflekslerini, odaklanmayi etkileyebilir. Ne gerek vardi, diye sorduk. Hakem dün maç yönetmis olabilir, Istanbul’da yönetmis olabilir bir nebze anlayabilirim ama ben sunun üzerine basarak söylüyorum; saha hakemleri ile VAR hakemleri ayri olmali. Federasyon bunu sezona yetistiremese bile planlamasini yapip önümüzdeki sezona kesinlikle yetistirmeli” seklinde konustu.



“Pusuya yatan bir ekip var”

Sosyal medyada bazi yazilanlarin oyuncular üzerinde baski olusturduguna iliskin gelen bir soruyu sari-lacivertlilerin baskani, söyle cevaplandirdi:

“Daha hiçbir sey kötü degilken basladi.

Bu bilinçli yapilan bir olay. Sirketler var, ilk saniyesine kadar ilk kursun atildigi noktasina kadar takip etmek mümkün. Buraya girdiginiz zaman burada çogunlukla trol hesaplar oldugunu görüyorsunuz. Bu tamamen tribünlere yönelik, bizi yipratmaya yönelik ve gerçekten Fenerbahçe’nin 5-6 ay sonrasinda kötü gidip, Fenerbahçe’de bir kriz ortami olusturup kongre ümit eden bir kadro var. Dolayisiyla bu her olumsuz sonuçta ortaya çikacaktir. Sivasspor maçindan sonra gördük, pusuya yatan bir ekip var. Bunlar birden fazla ekip yalniz. Zaten bir tanesi seçim öncesi açikladi neler yapmak istedigini ama Fenerbahçeliyim deyip de Fenerbahçe’nin kötülügü üzerine kendi hayatlarini önceliklerini sekillendirenler gerçekten Fenerbahçeli olamazlar.”

Kaynak: İHA