Milli Kick Boksçu Kuzenler, Madalya Için Evlerinin Bahçesinde Güç Depoluyorlar

Milli sporcu Erivan Barut:'Otomobil lastiklerinden kendime torba yaptim ve bu sekilde antrenmanlarimi yapiyorum. Evimin etrafi ormanlik alan oldugu için sabah erken saatlerde günes dogmadan kalkip kosularimi yapiyorum' Irem Deniz Yuvanç:'Sabah kosudan sonra bahçede kuzenimle çalisiyoruz'

SIDAR CAN EREN - Tunceli'de yasayan milli kick boksçu Erivan Barut ve kuzeni Irem Deniz Yuvanç, katilacaklari organizasyonlarda sampiyon olabilmek için evlerinin bahçesinde olusturduklari antrenman sahasinda ter döküyor.

Rafting, kano, yamaç parasütü ve kayak gibi spor branslarinin gelistigi Tunceli'de, Uzak Dogu sporlarindan kick boksa da her geçen gün çocuklarin ve gençlerin ilgisi artiyor.

Türkiye'de son yillarda popüler sporlar arasina giren kick boksta yeteneklerini kesfeden Tuncelili sporcular, milli takim çatisi altinda müsabakalara katilarak önemli basarilara imza atiyor.

Kentte yasayan Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi (EBYÜ) Beden Egitimi ve Spor Ögretmenligi 4. sinif ögrencisi milli kick boksçu Erivan Barut (21) ve Trabzon Avrasya Üniversitesi Paramedik ATT Bölümü 1. sinif ögrencisi olan dayisinin kizi Irem Deniz Yuvanç (18) da gönül verdikleri bu spor bransinda altin madalyalar kazanmak için Tunceli merkezine bagli Batman Kayabasi köyündeki evlerinin bahçesinde antrenmanlarini araliksiz sürdürüyor.

- Dogayla iç içe spor keyfini yasiyorlar

Güne erken saatlerde baslayan milli sporcu iki kuzen, hazirladiklari antrenman programi kapsaminda ilk olarak mese ormanlari arasindaki 5 kilometrelik patikada saatlerce kosuyor.

Dogayla iç içe süren kosunun ardindan evlerine dönen sporcular, daha sonra bahçede olusturduklari alanda antrenmanlarina sürdürüyorlar.

Otomobil lastiklerinden boks torbasi da yapan milli sporcular, haftanin 7 günü yaptiklari çalismalarda ip atliyor, barfiks çekiyor ve gölge boksu yapiyorlar. Evdeki antrenmanlarinin yani sira salona da giden iki kuzen, gelecekte katilacaklari müsabakalarda altin madalyalar kazanarak dünya sampiyonu olmayi hedefliyor.

-"Otomobil lastiklerinden kendime torba yaptim"

Erivan Barut, AA muhabirine, yaklasik 5 yildir kick boks sporuyla ilgilendigini söyledi.

Çocukken enerjisinin yüksek olmasindan dolayi ailesinin kendisini kick boksa yönlendirdigini belirten Barut, dogal güzelliklerle iç içe bir köyde yasadigini ifade ederek, "Otomobil lastiklerinden kendime torba yaptim ve bu sekilde antrenmanlarimi yapiyorum. Evimin etrafi ormanlik alan oldugu için sabah erken saatlerde günes dogmadan kalkip kosularimi yapiyorum." dedi.

Barut, geçmis yillarda katildigi müsabakalarda çok sayida basari kazandigini anlatarak, "2017 senesinde Bolu'da bir Türkiye sampiyonasi yapildi. Ilk defa o sampiyonaya katilmistim ve ilk maçimi yapmistim. Orada dört maç yapip Türkiye üçüncülügünü elde etmistim. Daha sonrasinda bu basariyi elde edince bu sporda daha çok ilerleyebilecegimi düsündüm ve antrenmanlara daha çok asildim." ifadelerini kullandi.

Ilk defa 2019 yilinda Türkiye Kick Boks Sampiyonlugu'nu ve ardindan Kick Boks Avrupa Kupasi Sampiyonlugu'nu elde ettigini hatirlatan Barut, gelecek aylar içerisinde yapilmasi planlanan Avrupa Muay Thai Sampiyonasi'na hazirlandigini vurguladi.

- "Kadinlarin da bu sporu yapabilecegini ispatladik"

Irem Deniz Yuvanç ise arkadaslarinin tesvikiyle kick boksla tanistigini ve katildigi maçlarda elde ettigi basarilarla bu sporun bagimlisi oldugunu dile getirdi.

Toplumda kick boksun daha çok erkek sporu olarak görüldügünü aktaran Yuvanç, sunlari kaydetti:

"Biz bu düsüncenin tersine birçok basari göstererek kadinlarin da bu sporu yapabilecegini ispatladik. Türkiye sampiyonlugum ve ikinciligim ile Avrupa kupasi üçüncülügüm ve ikinciligim var. Kuzenim Erivan da kick boks ve muay thai sporcusu oldugu için kendisinin evinin bahçesinde olusturmus oldugu bir alan var. Burada sabah kosulara çiktiktan sonra beraber antrenmanlar yapabiliyoruz."

Yuvanç, Tunceli'nin yüksek rakimli noktalarinda antrenmanlar yaparak kondisyon kazandigini söyledi.

Kuzeniyle haftanin 7 günü antrenman yaptigini belirten Yuvanç, "Sabah kosudan sonra bahçede gölge boksu yapip kuzenimle model çalisiyoruz ya da torba dövüyoruz. Ben su an Avrupa sampiyonasina hazirlaniyorum. Hedefim ileride dünya sampiyonasina gidebilmek." diye konustu.

Kaynak: AA