TFF'den Dünya Kupasi'nin 2 Yilda Bir Yapilmasi Düsüncesine Olumsuz Görüs Açiklamasi

'UEFA'nin, Dünya Kupasi'nin dört yilda bir düzenlenmesi uygulamasina devam edilmesi ve mevcut maç takviminin korunmasi yönündeki görüsünü destekledigimizi kamuoyunun bilgisine sunariz'.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), FIFA Dünya Kupasi'nin 2 yilda bir yapilmasi düsüncesini onaylamadigini duyurdu.

Federasyonun internet sitesinde yer alan açiklamada, böyle önemli bir kararin Avrupa'daki federasyonlarin rizasi alinmadan hayata geçirilmesinin mümkün olmadigi belirtildi.

Dünya kupasinin 2 yilda bir oynanmasinin federasyon, lig ve kulüplere küresel boyutta ciddi olumsuz etkilerinin olacagi vurgulanirken, "Ekim ayinda verilmesi planlanan bu periyot, futbolculara gerek mental yorgunluk getirecek, gerekse sakatlanma risklerini arttiracaktir. Bu durum ayrica, UEFA ile imzaladiklari uzun süreli merkezi pazarlama anlasmalari sayesinde finansal dengelerini kuran Avrupa federasyonlari için de bir risk teskil etmektedir." ifadeleri kullanildi.

Büyük turnuvalarin heyecaninin, nadir düzenlenmeleri sebebiyle arttigi dile getirilerek, su görüslere yer verildi:

"Dünya Kupasi ve Avrupa Sampiyonasi gibi büyük turnuvalarin öneminin ve heyecaninin, nadir olarak düzenlenmeleri sebebiyle arttigini hatirlatarak, FIFA'nin reform önerilerini Avrupa futbolunun paydaslariyla da müzakere ederek hayata geçirmesinin gerekliligine inaniyoruz. Bu noktadan hareketle, Türkiye Futbol Federasyonu olarak, UEFA'nin, Dünya Kupasi'nin dört yilda bir düzenlenmesi uygulamasina devam edilmesi ve mevcut maç takviminin korunmasi yönündeki görüsünü destekledigimizi kamuoyunun bilgisine sunariz."

Kaynak: AA