Pereira Açiklamasi 'Tribünde Bir Taraftar Olsaydim Takimimla Gurur Duyardim'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, E. Frankfurt maçinin ardindan, "Tribünde bir taraftar olsaydim takimimla gurur duyardim" dedi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu ilk maçinda deplasmanda Almanya’nin Eintracht Frankfurt takimiyla 1-1 berabere kaldi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda Teknik Direktör Vitor Pereira, ilk olarak karsilasmayi degerlendirerek, “Maç tabii ki kolay degildi. Böylesine bir atmosferde bugünkü oynadigimiz oyunu oynamak kolay degildi. Baskili oyunumuzu sahada göstermek kolay degildi. Frankfurt gibi bir takima karsi bosluk bulmaniz kolay degildir. Biz sanslar yakaladik, tabii ki rakibimizin de yakaladigi sanslar vardi. Maç sonuna kadar ortadaydi. Izleyenler için çok zevkli bir maç oldugunu düsünüyorum. Maçin sonunda bize maçi bitirme sansi gelmisti ama futbol bu. Böyle seyler olabilir. Gerçekten iyi bir maçti. Iki takim da kazanmak için oynadi. Çok çekismeli bir grup. Simdi beynimizdeki çipi degistirip lige odaklanmamiz gerekiyor. Oyuncularimdan çok mutluyum. Ortaya koymus olduklari karakter ve kazanma hirsindan dolayi çok mutluyum” açiklamasinda bulundu.

"Tribünde bir taraftar olsaydim takimimla gurur duyardim"

Ev sahibi ekibin taktiksel ve teknik anlamda bekledigi seviyede oldugunu belirten Pereira, “Iyi oyunculari var. Özellikle maçi izleyen taraftarlar için çok iyi bir maç oldugunu düsünüyorum. Tribünde bir taraftar olsaydim muhakkak takimimla gurur duyardim. Maç içinde bazi anlarda kaliteli oyun sergileyebilirsiniz, bunun mümkün olmadigi anlarda savasmaniz, organize olmaniz, takim ruhu göstermeniz gerekir. Bugün takimimdan her seyi gördüm. Belki fantastik bir maç degildi. Takim ruhunu gördüm ve oyuncularimdan en çok istedigim sey bu” diye konustu.



"Mesut oynadigi süre boyunca çok iyiydi"

Mesut Özil’in performansini ise Pereira, “Bu maç gerçekten çok fazla geçisin oldugu, temposu yogun bir maçti. Mesut da kondisyonunu arttirmaya çalisiyor. Bu dönemde onun topa ihtiyaci var çünkü onun çözüm üretme kalitesi var. Baska oyuncularin göremedigi seyleri görüyor sahada. Oyun çok hizliydi. Bazi anlarda oyunun temposunu biraz düsürüp tekrar ofansif organizasyonlar için çözüm üretecek ritmi yakalayamadik çünkü Mesut oyun stili olarak bunu seviyor. Bugünkü maç çok fazla geçisliydi, onun için çok kolay degildi. Oynadigi süre boyunca çok iyiydi. Sahadaki oyuncularin sadece top geldiginde oynamasi degil topsuz oyunda da defansta her zaman takim ruhunu göstermesi gerekir. Bu benim için çok önemli. Mesut da bunu yapti. Takim ruhunu sahada sergiledi, takimina yardim etmeye çalisti maçin her aninda. Taraftarlari göstermis oldugu reaksiyon bizim kontrol edebilecegimiz bir sey degil. Bu tarz seyleri konusarak vakit harcamamiz gerekiyor. Maça odaklanip yolumuza devam etmeliyiz” sözleriyle degerlendirdi.

"Son dakikada gol atabilirdik"

Taraftarlarin yüksek tempoda geçen maçtan keyif aldiklarini düsündügünü belirten Pereira, “Son dakikada gol atabilirdik. Önemli olan bu maçi izleyen taraftarlarin hepsi son dakikaya kadar kimin kazanacagini bilemedi. Ortada bir maçti. Biz de atabilirdik ama onlarin da sansi vardi. Dolayisiyla 1 puan 1 puandir. Önümüzdeki maçta 3 puan için daha iyisini yapmaya çalisacagiz. Ilk dakikada atabilirdik ama son dakikada onlar da atabilirdi. Buraya gelirken oyuncularima ‘Biz buraya kendi oyunumuzu sergilemeye mi geldik yoksa rakibin oynayacagi oyuna reaksiyon göstermeye mi geldik’ dedim. Benim için içeride oynadigimiz maçlar da disarida oynadigimiz maçlar da aynidir. Önemli olan sahadaki davranislarimizin ayni olmasi. Baskili bir oyun, oyunun yönünü degistirerek bosluklar arayan, gol pozisyonlar üreten ve yogun bir sekilde baski yapan bir oyun görmek istiyorum takimimdan. Ben temponun yogun oldugu maçlari seviyorum ama kaliteli bir sekilde bunu yapmayi seviyorum. Içeride veya disarida oynuyor olusumuzun benim için bir önemi yok. Her maça bu mantaliteyle çikmaya çalisiyorum” seklinde konustu.



"Herkesin Pelkas’a destek oldugunu gördüm"

Son olarak Pelkas ve kaçan penaltiyla ilgiliyse Vitor Pereira, “Maçtan önce bir planimiz oluyor. Iki penalticimiz vardi ama ikisi de o an oyundan çikmisti. Pelkas penaltiyi yaptirip bir de topu alinca, o sorumluluk gösteren karakteri ortaya koyduktan sonra benim için o karar orada verilmistir. Futbol böyledir. Bazen fantastik bir gol atarsiniz ama bazen de dünyanin en iyi futbolculari bile penalti kaçirabiliyorlar. Soyunma odasinda gördügüm seyden çok mutluyum. Penaltiyi kaçirdik ama böyle seyler bazen takim ruhunu arttirir. Soyunma odasinda gördügüm herkesin bir aile gibi olduguydu, herkesin Pelkas’a destek oldugunu gördüm. Benim de hoca olarak istedigim sey bu. Bazen teknik ve taktikten daha önemli sey dogru bir takim ruhu olusturmak” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA