Izmir Derbisinde Kazanan Altay Oldu

Süper Lig'de 18 yil sonra birbirlerine rakip olan Izmir temsilcilerinden Altay, 1-0 geriye düstügü müsabakada Göztepe'yi 2-1 maglup etti.

Bornova Aziz Kocaoglu Stadi'ndaki karsilasmada Altay'in Thaciano ile bir penalti vurusundan faydalanamadigi ilk yariyi Göztepe, Soner Aydogdu'nun penaltidan attigi golle 1-0 önde tamamladi.

Ikinci yarida Altay'in Leandro Kappel'in golüyle esitligi yakaladigi müsabakadan siyah-beyazli ekip, oyuna sonradan dahil olan Marco Paixao'nun uzatma bölümünde buldugu golle 2-1 galip ayrildi.

Süper Lig'de ilk 2 haftayi kayipsiz geçtikten sonra Fenerbahçe ve Ittifak Holding Konyaspor'a maglup olan Altay, Göztepe'yi 2-1 yenerek puanini 9'a çikardi.

- Altay'da Thaciano penaltiyi degerlendiremedi

Siyah-beyazli ekipte bu hafta ilk kez ilk 11'de forma sansi bulan Thaciano, kullandigi penalti vurusunda topu disariya gönderdi.

Altay'da takiminin ilk golüne imza atan Leandro Kappel, bu sezon ilk kez skor üretti.

Takiminin Süper Lig'e çikmasina büyük katki veren Marco Paixao, sonradan oyuna dahil oldugu müsabakada galibiyeti getiren golü atarak degerini bir kez daha gösterdi. Paixao, bu sezon fileleri ilk kez havalandirdi.

- Göztepe 5 puanda kaldi

Ligin ilk 3 haftasini galibiyet alamadan tamamlayan Göztepe, göreve getirilen teknik direktör Nestor El Maestro yönetiminde Medipol Basaksehir maçini kazandiktan sonra, Altay'a 2-1 maglup oldu.

Sari-kirmizili ekip 5. haftayi 5 puanla kapatti.

Göztepe'nin bu sezon ilk penaltisini Soner Aydogdu gole çevirdi. Tecrübeli futbolcu, Göztepe'de bu sezon gol atan 6. isim oldu.

Karsilasmanin 43. dakikasinda sahaya giren bir köpek, futbolcular ve görevlilerin yardimiyla saha disina çikarildi.

Müsabakayi 2 bin 369 kisinin izledigi açiklandi.

Kaynak: AA