Emre Ve Merve'den Altin Madalya

6. WT Baskanlik Kupasi Müsabakalari’nin ikinci gününde Türk sporcular, 2’si altin 12 madalya kazandi. Emre Kutalmis Atesli ve Merve Dinçel altin madalya kazandi.

Istanbul’da gerçeklestirilen ve Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari için puan veren organizasyonun ikinci gününde büyükler kategorisinde kadinlar ve erkeklerde 4’er siklette müsabakalar yapildi. Ikinci gün müsabakalari sonunda Türk sporcular 2 altin, 2 gümüs ve 8 bronz madalya kazandi.

Erkekler +87 kiloda Emre Kutalmis Atesli ve kadinlar 53 kiloda Merve Dinçel altin madalya kazanirken, 46 kiloda Emine Gögebakan ve 57 kiloda Gülse Polat gümüs madalyanin sahibi oldu. Kadinlar 49 kiloda Rukiye Yildirim ve Sila Ezgi Yagci, 53 kiloda Zeliha Agris ve Elif Ilgin Öztabak, 57 kiloda Beyza Nur Genez, erkekler 74 kiloda Baris Dag, 80 kiloda Yusuf Kara ve +87 kiloda Muhammed Emin Açikgöz bronz madalya kazanan isimler oldu. Turnuvanin ilk gününde 1 gümüs ve 4 bronz madalya kazanan Türk sporcular, büyükler kategorisi müsabakalarini toplamda 2 altin, 3 gümüs. 12 bronz, toplam 17 madalya ile tamamladi.

Organizasyon üçüncü günü genç erkekler kategorilerinde yapilacak müsabakalar ile devam edecek.

Kaynak: İHA