Eintracht Frankfurt-Fenerbahçe Maçinin Ardindan

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira: 'Iyi bir maçti. Iki takim da kazanmak için oynadi' 'Ben tribünde bir taraftar olsaydim muhakkak takimimdan gurur duyardim'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Eintracht Frankfurt ile Fenerbahçe arasinda oynanan karsilasmada, iki takimin da kazanmak için mücadele ettigini söyledi.

Pereira, UEFA Avrupa Ligi D Grubu ilk maçinda Fenerbahçe'nin deplasmanda Almanya temsilcisi Eintracht Frankfurt ile 1-1 berabere kaldigi karsilasmanin ardindan futbolcu Luiz Gostavo ile basin toplantisi düzenledi.

Karsilasmanin çok kolay geçmedigini belirten Pereira, "Bugünkü atmosferde bugünkü oyunu oynamak, kendi oyunumuzu oynamak kolay degildi. Baskili oyunumuzu sahada göstermek kolay degildi. Frankfurt gibi bir takima karsi bosluk bulmamiz kolay degildi." dedi.

Iki takimin da firsatlar yakaladigina isaret eden Pereira, "Maç sonuna kadar ortadaydi. Gerçekten izleyenler için çok zevkli bir maç oldugunu düsünüyorum. Maçin sonunda da bize maçi bitirme sansi gelmisti. Ama futbol bu, garip seyler olabilir. iyi bir maçti. Iki takim da kazanmak için oynadi." degerlendirmesinde bulundu.

Pereira, sari-lacivertli futbolcularin ortaya koydugu karakter ve kazanma hirsindan çok mutlu oldugunu kaydetti.

- "Bugün ben takimimda her seyi gördüm"

Rakip takimi degerlendiren tecrübeli teknik direktör, sözlerini söyle sürdürdü:

"Taktiksel ve teknik anlamda bekledigimiz seviyedeydi. Iyi oyunculari var. Ama bu maçi izleyen taraftalar için çok iyi bir maç oldugunu düsünüyorum. Ben tribünde bir taraftar olsaydim muhakkak takimimdan gurur duyardim. Maç sirasinda bazi anlarda kaliteli oyun sergileyebilirsiniz. Bunun mümkün olmadigi anlarda da savasmaniz gerekir. Organize olmaniz gerekir takim ruhu göstermeniz gerekir. Bugün ben takimimda her seyi gördüm. Ruh, kalite, teknik, taktik anlamda her seyi gördüm. Belki fantastik bir maç degildi. Ama takim ruhu gördüm. Benim, oyunculardan en çok istedigim sey bu.”

- "Mesut Özil baska oyuncularin göremedigi seyleri görüyor”

Pereira, Mesut Özil ile ilgili bir soruya ise su yaniti verdi:

"Bu maç çok fazla geçisin oldugu, çok tempolu maçti. Mesut da kondisyonunu arttirmaya çalisiyor. Bu dönemde onun topa ihtiyaci var, çünkü onun çözüm üretme kalitesi var. Sahada baska oyuncularin göremedigi seyleri görüyor. Oyun çok hizliydi. Bazi anlarda aslinda oyunun temposunu birazcik düsürüp tekrardan ofansif organizasyonlar için çözüm üretecek ritmi yakalayamadik. Çünkü Mesut aslinda oyun stili olarak bunu seviyor. Bugünkü maç çok fazla geçisliydi, onun için çok kolay degildi. Oynadigi süre boyunca çok iyi oynadi. Takim ruhunu ortaya koydu defans anlarinda."

Teknik Direktör Pereira, Alman taraftarlarin Mesut Özil'e gösterdikleri tepkiye iliskin de "Taraftarlarin göstermis oldugu reaksiyon bizim kontrol edebilecegimiz bir sey degil. Bu tarz seyleri konusarak vakit harcamamamiz gerekiyor." ifadesini kullandi.

Deplasmanda oynadiklari karsilasmadan 1 puan aldiklarini animsatan Pereira, "1 puan 1 puandir, deplasmanda aldiginiz. Önümüzdeki maçta 3 puan için daha iyisini yapmaya çalisacagiz. Ilk dakikada atabilirdik, ama son dakikada onlar da atabilirdi." diye konustu.

- "Temponun yogun oldugu maçlari seviyorum"

Deplasmanda ve içeride oynanan karsilasmalarda, futbolculardan ayni seyleri bekledigini vurgulayan Pereira, "Önemli olan sahadaki davranislarimizin ayni olmasi. Takimimdan baskili bir oyun, oyunun yönünü degistirerek bosluklar arayan, gol pozisyonlari üreten ve yogun bir sekilde baski yapan bir oyun görmek istiyorum. Ben, temponun yogun oldugu maçlari seviyorum, ama bir yandan kaliteli bir sekilde bunu yapmayi seviyorum. Içeride veya disarida oynuyor olusumuzun benim için bir önemi yok. Her maça bu mantaliteyle çikmaya çalisiyorum." görüsünü paylasti.

Karsilasmanin son bölümünde Fenerbahçe'nin kaçirdigi penalti ile ilgili de konusan Pereira, "Maçtan önce bir planimiz oluyor. 2 penalticimiz vardi fakat ikisi de o an oyundan çikmisti. Pelkas penaltiyi yaratip bir de topu alinca o sorumluluk gösteren karakteri ortaya koyduktan sonra benim için o karar orada bitmistir, karar verilmistir. Futbol böyledir. Bazen fantastik bir gol atarsiniz, ama bazen de dünyanin en iyi futbolculari bile penalti kaçirabiliyorlar." yorumunda bulundu.

Maçin ardindan soyunma odasinda gördüklerinden mutlu oldugunu anlatan Pereira, "Penaltiyi kaçirdik, ama bu tarz seyler bazen takim ruhunu arttirir. Soyunma odasinda gördügüm sey, herkesin bir aile gibi olduguydu. Herkesin, Pelkas'a destek oldugunu gördüm." dedi.

Fenerbahçeli futbolcu Gustavo ise maçin çok çekismeli geçtigini belirterek, "Buraya 3 puan almak için gelmistik. Ama maalesef bu mümkün olmadi. Sonuçtan biraz memnunuz, çünkü deplasmanda alinan 1 puan biraz memnun etti." sözlerini sarf etti.

Kaynak: AA