Büyüksehir Erzurumspor'da Hedef Süper Lig

Sportif Direktör Bilazer:'Erzurumspor her zaman bu ülkede en üst lige yakisan bir takim. Erzurumspor'u futbolda Avrupa haritasina yerlestirmemiz lazim' 'Takimin saha içindeki gösterdiklerine bakarsak ilerleyen haftalarda bu takim bu ipi gögüsleyecek diye düsünüyorum'

YUNUS HOCAOGLU - TFF 1. Lig ekiplerinden Büyüksehir Belediye Erzurumspor'un sportif direktörü Muzaffer Bilazer, mavi-beyazli ekibin Süper Lig'e yakisan bir takim oldugunu belirterek, "Erzurumspor her zaman bu ülkede en üst lige yakisan bir takim. Erzurumspor'u futbolda Avrupa haritasina yerlestirmemiz lazim." dedi.

Muzaffer Bilazer, AA muhabirine, Büyüksehir Belediye Erzurumspor'un son yillarda inisli çikisli bir dönem geçirdigini hatirlatti.

Bu durumun takim için kolay olmadigini ifade eden Bilazer, "Son iki üç yil içinde en üst seviyeye çikip tekrar TFF 1. Lig'e indik. Bunu kaldirabilmek çok kolay bir sey degil. Hem psikolojik hem maddi tahribati bir kulüp için inanilmaz bir külfet. Buraya geldigimde birçok seyi degistirmek zorundaydim çünkü duyguyu, coskuyu degistirmek zorundaydim. Eski kadroyu azaltip yeni bir yapi kurmak zorundaydik. Çünkü iki yildir bu süreç birtakim iliskileri dejenere etti. Bunu ortadan kaldirmak zorundaydim ki su anda bu ortamdan oldukça memnunum." diye konustu.

Bilazer, sezon basi transferlerinin birçogunu gerçeklestirdiklerini dile getirerek, söyle konustu:

"Futbolun 90 dakikadaki degiskenliklerine cevap verecek oyuncu profiline ihtiyacimiz vardi. Bunlari asagi yukari biraz istedigimiz gibi olmasa da genelde yüzde 80 istedigimiz sekilde aldik. Her seyi istedigin gibi olusturma sansi çok zor. Oyuncuyu katmak degil oyuncudan faydalanmak kolay isler degildir. Biz oyuncu katmaktan da öte ondan nasil faydalaniriz üzerine daha çok gittik. Hala daha optimal seviyede degiliz ona gelmek için biraz zamana ihtiyacimiz var. Bunun sebebi sezon basi takim kampa basladiginda genç takim oyunculardan basladik. Transferin sonuna dogru istedigimiz sayisal kadroyu olusturabildik. Nitelik olarak belki bazi mevkilerde sikintilarimiz olsa bile su anda nicelik olarak iyi durumdayiz."

Mavi-beyazli ekibin hedefine ulasmasi için uzun bir maratonun bekledigini anlatan Bilazer, takimin gelecek adina iyi seyler ortaya koyacagina inandigini aktardi. Bilazer, sözlerine söyle devam etti:

"Kötü basladik ama sonra 3 maç kazandik. Ümraniyespor maçini iyi oynadik ama kazanamadik. Takimin en azindan hissettirdigi seyler iyi ama bu maçi kazansak dahi bir sezona nasil basladin degil nasil bitirdigini önemlidir. Çok uzun yolumuz var ve daha basarmamiz gereken çok sey var. Bu takim çok sey vaat ediyor. Sehrin hem maddi hem de manevi destegine çok ihtiyacimiz var. Takimin saha içindeki gösterdiklerine bakarsak ilerleyen haftalarda bu takim bu ipi gögüsleyecek diye düsünüyorum."

- "Erzurumspor'u futbolda Avrupa haritasina yerlestirmemiz lazim"

Büyüksehir Belediye Erzurumspor'un Süper Lig'de olmasi gerektigini vurgulayan Bilazer, sunlari kaydetti:

"Erzurumspor her zaman bu ülkede en üst lige yakisan bir takim. Erzurumspor'u futbolda Avrupa haritasina yerlestirmemiz lazim. Sivasspor, Malatya ve Kayseri bir sekilde Avrupa'ya gitti. Sivas bu noktada iyi organizasyon kurdu. Erzurumspor onlarin basardiginin daha fazlasini basaracak bir potansiyele sahip. Sadece adimlamayi dogru yapmak lazim. Herkes her seyin çok iyi olmasini istiyor. Iki, üç yil içinde hirpalandik, yiprandik. Hakem hatalarinda ve yanlis transferler olmus olabilir ama küme düsünce hedefimize bir sekilde ket vurdu."

TFF. 1. Lig'e düsen takimin yine Süper Lig'e yükselmesi için ellerinden geleni yapacaklarini dile getiren Bilazer, sözlerini söyle tamamladi:

"Buradan ayaga kalkmak kolay bir sey degildir. Iki defa ayaga kalktik insallah bu sene üçüncüsü olacak. Dogru yapiyi asagi yukari kurdugumuzu düsünüyorum. Biz burada her seyi samimiyetle inanarak yapmaya çalisiyoruz. Erzurumspor'a yakisan en dogru oyuncuyu katmaya çalistik. Bu takim basarir ya da basaramaz çünkü futbolda hiçbir seyin garantisi yoktur. Sartlari, kosullari ne kadar sikintili olsa bile sampiyonlugu getirecek oyuncular üzerine plan yaptik ama bazilari olmadi."

Kaynak: AA