Serhat Gülpinar Açiklamasi 'Bu Ligde Herkes Herkesi Yenebilecek Potansiyele Sahip'

TFF 1. Lig’de 3 maglubiyet, 2 galibiyetle yola devam eden Denizlispor’da teknik Direktör Serhat Gülpinar, “Bu ligde oynanan maçlarda gösteriyor ki herkes herkesi yenebilecek potansiyele sahip. Kim daha çok isterse, kim daha çok konsantre olursa onun kazanabilecegi günler oluyor” dedi.



TFF 1. Lig ekiplerinden Denizlispor, ilk 3 haftada aldigi maglubiyetlerin ardindan 2 galibiyet ile moral buldu. 19 yeni transfer yapan yesil-siyahli ekipte Teknik Direktör Serhat Gülpinar, takimin tamamen hazir hale geldiginde daha iyi sonuçlar alinacagini söyledi.

Birçok oyuncunun hazir gelmedigini belirten Denizlispor’un teknik patronu, “Galibiyetleri birlikte oynamaya, çalistigimiz oyuncu sistemi üzerinde oyuncularimizin göstermis oldugu sabir ve riayet sonuçlari etkileyen faktör olarak göze çarpiyor. En geç toplanan takimiz, 19 transfer yaptik. Bu transferlerin çogu buraya hazir olarak gelmedi. Hem bir yandan bu oyuncularin hazirligi hem de oynamamiz gereken maçlar, almamiz gereken sonuçlar var. Bizde buna göre bir oyun stratejisi belirleyip, bunun üzerinden gittik. Çok sükür iki maçta güzel sonuçlar aldik. Ileride takimimiz fiziksel olarak daha iyi olduktan sonra oyun anlaminda biraz daha gelistirip daha iyi sonuçlar almak için elimizden geleni yapacagiz” diye konustu.



“Bu ligde herkes herkesi yenebilecek potansiyele sahip”

Oyuncu yeteneginin maç kazandirmadigini belirten Gülpinar, “Bu ligde oynanan maçlarda gösteriyor ki herkes herkesi yenebilecek potansiyele sahip. Kim daha çok isterse, kim daha çok konsantre olursa onun kazanabilecegi günler oluyor. Çünkü oyuncu isimleri ve kariyerleri maç kazandirmiyor. Oyuncunun performansi, istek ve arzusu maç kazandiriyor. Her maç iki tarafa da gidebilir. Oyuncu kalitesinin yanina konsantre ve mücadeleyi koydugunuz zaman o maçi kazanabiliyorsunuz. Insallah son iki haftada göstermis oldugumuz takim oyununu, disiplini, yardimlasmayi bu karsilasmada da gösterebilirsek Altinordu maçindan da 3 puanla ayrilmayi düsünüyoruz” ifadelerini kullandi.

“Lige iyi baslayan takimlar, geçen sezon kadrolarini koruyup eksik bölgelere transfer yapan takimlar”

Lige iyi baslayan takimlarin kadrolarini korudugunu belirten Gülpinar, “Ilk 3 -4 haftada iyi baslayan takimlar genelde geçen sene kadrolarini koruyup, eksik mevkilerine transfer yapan takimlar. Bunun disinda Tuzlaspor yeni bir takim yapip lige iyi girdiler. Tabi fikstür avantaji var, oynadiginiz rakiplerin hazir olup olmama durumlari var. Buna bagliyorum ama sonuç itibariyle asagi yukari Ümraniyespor takilmadi. Onun disinda bütün takimlar puan kaybetti. Ümraniyespor’un da bu avantaji var geçen yil ki kadrolarini yüzde 90 koruyorlar. Eksik bir iki bölgeye takviye yaptilar. Bu ligde hangi takim hangi rakiple oynarsa favorisi olmuyor. Her iki takimda maçi kazanabilecek durumda olabiliyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA