Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ne 3 Puanla Basladi

Sarikirmizili ekip, E Grubu'ndaki ilk maçinda Italya'nin Lazio takimini 10 maglup etti Lazio'nun Arnavut file belçisi Strakosha, yaptigi büyük hatayla Galatasaray'in öne geçmesine neden oldu Galatasaray, Italyan rakibiyle sahasinda oynadigi 3. maçi da kaybetmedi (2 galibiyet, 1 beraberlik) Sarikirmizililar, bu sezon oynadigi son 9 karsilasmada maglup olmazken, 5 galibiyet, 4 beraberlik aldi

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu'ndaki ilk maçinda sahasinda Italya'nin Lazio takimini 1-0 yenerek bu etaba galibiyetle basladi.

Türk Telekom Stadi'nda oynanan maçin ilk yarisinda oyunun kontrolünü Galatasaray elinde tuttu. Iyi pas yapan sari-kirmizililar, rakibinin baski kurma çabalarina izin vermedi. Ilk yarida en net pozisyona Galatasaray, Olimpiu Morutan ile girerken, genç futbolcunun sutunda top direkten döndü. Bunun haricinde iki ekip adina da önemli bir pozisyon yasanmazken devre arasina 0-0 esitlikle girildi.

Ikinci yarida baskili ve etkili oynayan taraf yine Galatasaray oldu. Kerem Aktürkoglu ile ataklar gelistiren sari-kirmizili ekip, aradigi golü 67. dakikada Lazio kalecisi Thomas Strakosha'nin büyük hatasinda buldu. Kalan bölümde iyi savunma yapan Galatasaray, rakibine uzaktan sutlar haricinde net gol firsati vermedi ve mücadeleyi 1-0 kazandi.

Bu sonuçla sari-kirmizili ekip, Lazio'nun yani sira Fransa'nin Olympique Marsilya ve Rusya'nin Lokomotiv Moskova takimlarinin yer aldigi gruba 3 puanla iyi bir baslangiç yapti.

Karsilasma sonrasinda Galatasarayli futbolcular, galibiyeti taraftariyla karsilikli tezahürat yaparak kutladi.

Galatasaray, gruptaki 2. maçini 30 Ekim Persembe günü deplasmanda Olympique Marsilya ile oynayacak.

- Strakosha'nin hatasi Lazio'ya pahaliya mal oldu

Lazio'nun Arnavut file belçisi Strakosha, yaptigi büyük hatayla Galatasaray'in öne geçmesine neden oldu.

Karsilamanin 67. dakikasinda sag kanatta topu alan Galatasarayli Morutan, içeri kat ederek ortasini yapti. Savunmada Manuel Lazzari'nin ceza sahasinda müdahale ettigi mesin yuvarlak yükseklik kazandi. Kale çizgisine düsmek üzere olan topu tutmak isteyen Strakosha, uygun durumda olmasina ragmen mesin yuvarlagi elinden kaçirinca takiminin 1-0 geri düsmesine sebebiyet verdi.

- Morutan diregi geçemedi

Galatasaray'in Rumen oyuncusu Olimpiu Morutan'in ilk yarida çikardigi bir sut direge takildi.

Karsilasmanin 24. dakikasinda ceza sahasi içi sag çaprazda uygun durumda topla bulusan genç futbolcunun vurusunda, üst direge çarpan mesin yuvarlak oyun alanina döndü.

- Vedat Muric, Lazio formasiyla sahada

Türkiye'de birçok takimda forma giyen Kosovali santrfor Vedat Muric, Galatasaray'a karsi mücadele etti.

Giresunspor, Gençlerbirligi, Çaykur Rizespor ve son olarak Fenerbahçe'de top kosturan Vedat, Lazio formasiyla Galatasaray karsisinda süre buldu.

Fenerbahçe'ye transfer oldugu dönemde adi Galatasaray ile de anilan ancak sari-lacivertlilere imza atan 27 yasindaki golcü futbolcuya sari-kirmizili taraftarlar islikla tepki gösterdi.

- Lazio'ya sahasinda yine kaybetmedi

Galatasaray, Italyan temsilcisi ile sahasinda oynadigi 3. maçta da yenilmedi.

Daha önce 2001-2002 sezonunda UEFA Sampiyonlar Ligi'nde Italyan temsilcisiyle eslesen sari-kirmizili ekip, sahasindaki maçi 1-0 kazandi.

Galatasaray ile Lazio, ikinci kez 2015-2016 sezonunda UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda karsilasti. Galatasaray'in sahasindaki maç 1-1 beraberlikle sonuçlandi.

Roma temsilcisiyle üçüncü kez rakip olan sari-kirmizililar, sahasindaki karsilasmayi yine kaybetmedi.

Ayrica iki takim arasindaki 5. randevudan galibiyetle ayrilan Galatasaray, rakibiyle galibiyet sayilarini esitledi. Daha önceki 4 karsilasmada Lazio'nun 2, Galatasaray'in 1 galibiyeti bulunurken, 1 müsabaka ise beraberlikle sonuçlanmisti. Sari-kirmizililar, bu galibiyetle rakibiyle galibiyet sayilarina esitlik getirdi.

- Son 9 resmi maçinda yenilmedi

Galatasaray, çiktigi son 9 resmi müsabakada maglubiyet yüzü görmedi.

Bu sezon 11 resmi maçina çikan sari-kirmizili ekip, UEFA Sampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'nda Hollanda temsilcisi PSV ile yaptigi 2 maçi da kaybetti.

Galatasaray, sonrasinda UEFA Avrupa Ligi ve Süper Lig'de yaptigi 9 karsilasmada 5 galibiyet ve 4 beraberlik aldi.

Sari-kirmizili ekip, maglubiyet yüzü görmedigi söz konusu 9 mücadelede 17 gol atarken kalesinde 10 gol gördü.

Kaynak: AA