Futbol Açiklamasi UEFA Sampiyonlar Ligi

A, B, C ve D gruplarinda ilk hafta maçlari tamamlandi Geçen yilin finalisti Manchester City, Leipzig'i 63 yendi.

UEFA Sampiyonlar Ligi'nde ilk hafta maçlari sona erdi.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu Sampiyonlar Ligi'nin A, B, C ve D gruplarinda ilk hafta maçlari oynandi.

Günün öne çikan B Grubu maçinda Liverpool, sahasinda Milan'i 9. dakikada kendi kalesine Fikayo Tomori, 49. dakikada Muhammed Salah, 69. dakikada Jordan Henderson'in attigi gollerle 3-2 yendi. Milan'in gollerini 42. dakikada Ante Rebic ve 44. dakikada Brahim Diaz kaydetti.

Geçen yilin finalisti Manchester City'nin evinde Leipzig'i 6-3 yendigi A Grubu mücadelesi, gecenin en gollü maçi oldu. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri, 16. dakikada Nathan Ake, 28. dakikada Nordi Mukiele kendi kalesine, 45+2. dakikada penaltidan Riyad Mahrez, 56. dakikada Jack Grealish, 75. dakikada Joao Cancelo ve 85. dakikada Gabriel Jesus atti. Leipzig'de Christopher Nkunku 42, 51 ve 73. dakikalarda buldugu gollerle "hat-trick" yapti.

A Grubu'nda Club Brugge ile Paris Saint-Germain (PSG) 1-1 berabere kaldi. PSG, 15. dakikada Ander Herrera'nin golüyle 1-0 öne geçse de Club Brugge, 27. dakikada Hans Vanaken ile rakip fileleri havalandirarak maçin skorunu belirledi. PSG'nin üç yildiz oyuncusu Kylian Mbappe, Lionel Messi ve Neymar bu sezon ilk kez ayni anda ilk 11'de sahaya çikti. Mbappe, 51. dakikada sakatlanarak oyundan çikmak zorunda kaldi.

UEFA Sampiyonlar Ligi'nin TSI 22.00'de oynanan ilk hafta maçlarinda alinan sonuçlar söyle:

Club Brugge (Belçika) - PSG (Fransa): 1-1

Manchester City (Ingiltere) -Leipzig (Almanya): 6-3

Atletico Madrid (Ispanya) - Porto (Portekiz): 0-0

Liverpool (Ingiltere) - Milan (Italya): 3-2

Sporting Lizbon (Portekiz) - Ajax (Hollanda): 1-5

Inter (Italya) - Real Madrid (Ispanya): 0-1

Kaynak: AA