Fatih Terim Açiklamasi 'Stratejik Bir Galibiyet Aldigimizi Söyleyebilirim'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Lazio maçindan sonra yaptigi açiklamada, "Avrupa’da lider olmayi özlemisiz, birinci maç da olsa. Stratejik bir galibiyet aldigimizi söyleyebilirim" dedi.

UEFA Avrupa Ligi E Grubu ilk maçinda Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde karsilastigi Italyan ekibi Lazio’yu 1-0 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamada bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, “Marcao ve Nelsson’un iyi bir ikili olduklarini düsünüyorum. Nelsson’un sag tarafta daha iyi oynadigi çok açik. Luyndama, Alparslan, Nelsson ve Marcao ile bu seneye tamamlayacagiz. Her biri çok iyi isler yapacak oyuncular” dedi.

Sans diye bir seyin hayatinda olmadigini söyleyen Terim, "Olan birçok seyi sans diye adlandirabilirsiniz ama hazir olanlarin sansi buldugunu düsünüyorum. Gole çok yaklastik. Baska türlü gol bulabilirdik. Hatta daha fazla da olabilirdik. O gün yedigimiz gollerde, futbolda bu da var demistik. Bugünü bir sansa, sans golüne baglamak yanlis olur. Galatasaray bugün sahanin içerisinde Italya’nin en iyi takimlarindan olan Lazio’yu kalesinden oyun kurarak, oyun üstünlügünü sahada ortaya koyan bir takimdi. Biz bir defa pres ile baslamadik baski ile basladik. Oyun çikmalarini, oyunu kurmalarini önledik. Zaman zaman da dar alan çok pres yaptik ve rakibimizi hataya zorladik. Hakki olanin bir sekilde kazandigini söylersek daha dogru olur" diye konustu.

Blok halinde oynamalarinin nedeninin rakibe alan vermedikleri ve bütün halinde oynadiklarindan dolayi oldugu ifade eden deneyimli teknik adam, "Çalistiklarimizi sahaya iyi yansittik. Öne geçtigimizde, baski yaptiklarinda taviz vermedik. Zaman zaman bazi oyuncularimizin bu gibi durumlarda yaptigi hatalarda canimiz yansa da devam 6 ve 8’i kontrol etme stratejisi bizim açimizdan dogru hamleydi. Bu genç bir takim her geçen gün daha da tecrübeli olacak. Sette daha sabirli olmayiz. Tercih hatalarini daha az yapmaliyiz. Bugün felsefemiz hiç degismeyecek. Biz hücum devamliligini mutlak Türkiye liginde de, burada da daha iyi yapacagiz önümüzdeki günlerde. O ancak rakibi planli bir çikisa zorlamaya hata yapmaya zorlar. O yüzden hücum sürekliligi bizim için çok önemli" seklinde konustu.



“Stratejik bir galibiyet aldigimizi söyleyebilirim”

Sahalarinda taraftarlarin yaptigi atmosferi özlediklerini söyleyen Terim, "Maç içerisinde iyi oyunun verdigi mesaj, taraftar tarafindan kendilerine döndügünde itici güç oluyor. O zaman Galatasaray’in oyunu yükseliyor ve daha iyi isler çikiyor. Bazi baskida, benim gibi taraftar da onu özlemis. Çok etkileri oldu. Ali Sami Yen’deki birçok basarimiz, zaferimize oynanan oyunla seyircinin birlestigi andaki oyun kalitesinin, moral yükseltisinin çok yüksek oldugu görülüyor. Bugün çok mutlu etti. Avrupa’da lider olmayi özlemisiz, birinci maç da olsa. Stratejik bir galibiyet aldigimizi söyleyebilirim" ifadelerini kullandi.

"Gelisirken bu galibiyetlerin çok önemi var"

Her geçen gün geliseceklerini ifade eden basarili teknik adam, "Büyük bir bölümü 20, 21 ve 22 yasinda. Bazilar yeni yurt disinda ikamet ediyor. Gelisirken bu galibiyetlerin çok önemi var. Güven ortaminin olusmasinda büyük bir önemi var galibiyetlerin. Kendilerine güveni gelecek, hata yapmaktan korkmayacaklar. Her geçen gün o tecrübe kendilerine hayatlari boyunca yardim konusunda bir unsur olacak. Bugün mücadeleyi en iyi sekilde verdiler. En iyi sekilde oyunu oynadilar" degerlendirmesinde bulundu.

Lazio Teknik Direktörü Maurizio Sarri’nin kendisi için söylediklerinden dolayi gurur duydugunu belirten Terim, onun da çok degerli bir oyuncu oldugunu ifade etti.

Italya’nin kendisinin ikinci vatani oldugunu belirten Fatih Terim, su anda Galatasaray’da oldugunu, baskanla ile güzel bir projeye basladiklarini, simdilik Italya’ya dönmeyi düsünmedigini söyledi.



“Insallah hep beraber makasi kapatacagiz”

Galibiyetin güzel oldugunu söyleyen deneyimli teknik adam, "Dün aksam eger ben yarin bir futbol seyircisi olsam programa baksam, Galatasaray-Lazio maçini seyretmek için bir isaret koyarim demistim. Bugün ne kadar hakli oldugum oraya çikti. Çok zevkli bir maçti. Bunun devamliligi ülke adina hepimize adina çok önemli. Bu oyunu devam ettirmemiz önemli. Oyuncularimiz da genç olmanin bazen sikintilari var. Onlari asabilirsek daha iyi bir takim olacagiz. Insallah hep beraber makasi da kapatacagiz. Kolay degil" açiklamasinda bulundu.

Türk Milli Takimi’na layik birçok Türk hocanin oldugunu vurgulayan Fatih Terim, "Türk antrenörlerine toz kondurmayin. Bakin tarihe, bütün basarilari onlar elde etmistir. Arkadaslarima haksizlik edilmesini istemem. Milli Takim’in etrafinda hepimiz olacagiz. Oyunculari en iyi sekilde hazirlayacagiz. Türk hoca bugün çok da önemli hocalarimiz vardir. Hepsi de iyi hizmetler vermistir" ifadelerini kullandi.

Genç futbolcu Sacha Boey’in durumu hakkinda bilgi veren Terim, "3-4 hafta demisti Doktor Yener Ince. Bir, iki haftasi geçti. Insallah en kisa zaman da döner. Yedlin de iyi gidiyor. Ikisinin de hazir olmasini da isterim" dedi.

Kaynak: İHA