Sergen Yalçin Açiklamasi 'Takimin Mücadelesi Ve Temposundan Memnunum'

Sampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçinda Borussia Dortmund’a sahasinda 2-1 kaybeden Besiktas’ta Teknik Direktör Sergen Yalçin, önemli bir rakip karsisinda iyi mücadele ettiklerini ve tempo olarak iyi olduklarini söyleyerek, “Bundan sonraki maçlara daha iyi gözle bakiyoruz” dedi.

UEFA Sampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçinda sahasinda Borussia Dortmund’u konuk eden Besiktas, 90 dakika sonunda 2-1 maglup olurken Teknik Direktör Sergen Yalçin maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Üzüldüklerini ifade ederek sözlerine baslayan Yalçin, “Gerçekten iyi bir mücadele oldu. Seviye çok yüksek, oyunun temposu çok yüksekti. Bu seviyenin en üst takimlarindan birisi. Ama oyunun tamaminda rakibe cevap verebildigimizi düsünüyorum. Tabii oyunun farkli gelisimleri var. Ilk golü biz atsaydik baska bir oyun olacakti. Onlar atinca, onlarin istedigi oyun oldu. 40-45 arasinda takim olarak oyundan düstük. Taç atisindan gol yedik ve tamamen konsantrasyonla ilgili bir durum. Devreye 1-0’la girseydik baska bir durum olabilirdi. 2-0 olunca, böyle bir rakibe karsi oyuncu grubunu geri dönüse inandirmak kolay degil. Ikinci yarinin ortalarinda buldugumuz pozisyonlar var. Atsaydik yine farkli bir durum olabilirdi. Rakibin de pozisyonlari var ikinci yarida. Ama 2-0 geriye düstükten sonra bu kadar baski kurunca tabii ki pozisyon vereceksin. Ben oyun istegini ve arzusunu begendim oyuncu grubunun. Diger takimlarla kafa kafaya mücadele edecegimizi hissettik. Içeride kaybettik, kötü bir sonuç oldu ama buradan kazanimlarimiz var” diye konustu.



“Golü biz atsaydik, farkli bir oyun izletirdik”

Takimin mücadelesi ve temposundan memnun oldugunu ifade ederek sözlerini sürdüren Sergen Yalçin, “Oyunu istedigimiz gibi oynadik. Bütün kurguyu istedigimiz gibi kurduk. Sanssiz geçen pozisyonlar var. Yarim metre, 1 metre önümüze düsmeyen toplar oldu. Belki sansimiz olsaydi biz de golü erten bulabilirdik. Takimin oyunundan gayet memnunum. Çok üst düzey bir takimla oynadik. Bu ligin gediklisi ve en üst tempoda oynayan bir takim. Hafife almayalim bu rakibi. Oyunun kirilma anlarinin olmasi bizi çok ümitlendirdi. Öne geçseydik, bizim istedigimiz oyun oynanacakti. Onlar öne geçince beklediler. Çabuk çikan bir takim. Geriye düsünce risk almaniz gerekiyor. Böyle takimlara karsi 3’ü, 4’ü yememek biraz beklenmedik bir durum. Maçi kaybetmis olabiliriz ama teknik ekip olarak memnunuz. Bu maçi kaybettik ama baska seyler kazandik. Bundan sonraki skorlar bizim için daha iyi olacak diye düsünüyoruz” açiklamasini yapti.

“Bu seviyedeki maçlarda küçük ayrintilar ciddi sorunlar doguruyor”

Karsilasmadaki kosu ve mücadele seviyelerinin kendileri için yeterli oldugunu söyleyen basarili çalistirici, “Ama bu seviyedeki maçlarda küçük ayrintilar ciddi sonuçlar dogurabiliyor. 45’te taçtan yedigimiz gol, tamamen takimin psikolojik olarak asagi düsmesinin sebeplerinden birisi. Bu seviyede olmamasi gereken bir sey. Bu bizim çözecegimiz bir sey. Çevirebilecegimiz bir skor olursa, o zaman oyuncularimiz maça çok daha fazla tutunabilirler. Devreye 1-0 girseydik, bunun yüzde 10, yüzde 20 daha yukarisinda bir oyuncu grubu olabilirdi sahada. Dortmund karsisinda 2-0 geride olunca, oyunculari maçi çevirmeye inandirabilmek kolay degil. Skor olarak 2-1 kaybetmis olabiliriz ama bakmamiz gereken iyi yönler var. Pas yüzdemiz var, oyunu istedigimiz gibi yönlendirebilmemiz var, kenarlari ve merkezi kullanabiliyoruz, o nedenle oyunun pozitif taraflarina bakmak istiyoruz. Bizim için artilarin daha fazla oldugu bir maç diyebiliriz” dedi.



“Bu tempoyu ligde oynasak, o zaman görün siz”

Bu tempolara Süper Lig’de de çikabileceklerini söyleyen Sergen Yalçin, “Sampiyonlar Ligi’nde 1 milyar Euro’dan fazla bütçesi olan takimlar var. Oynadiginiz takimlarin, oyunculari bir kalitesi var ve ligin de bir seviyesi var. Biz bu seviyelere alisik bir ülke degiliz. Biz Besiktas’i bu tempo ve seviyeye çikarmak istiyoruz. Ligdeki temponun yetmedigini de gördük. Bu tempoyu ligde oynasak o zaman görün siz. Ama iste oyuncular zaman zaman milli takima gidiyor, sakatliklar oluyor. Simdi 3 gün sonra bir maça çikacagiz, ardindan bir daha maça çikacagiz. Bazi oyunculari dinlendirmeniz gerekiyor. Bu bir konsol oyunu degil. Konsolda oynamak kolay. Ama burasi çok farkli bir is. Benim konusmamla, sahadaki seyler ayni olamayabiliyor. Ben ‘Böyle oynayacagiz’ diyorum ama bir seyrediyorsunuz, hiç de öyle oynamiyoruz. Olabilir yani bu. Ben bu maçin pozitif taraflarina bakmak istiyorum. Ben çok iyi bir mücadele oldugunu ve izleyenlerin temposu yüksek, güzel bir oyun izlediklerini düsünüyorum. Buradan alacagimiz dersleri alacagiz, bundan sonraki maçlarda nasil kazanacagimizi düsünecegiz. Ben ve teknik ekip daha iyi gözle bakiyoruz bundan sonraki maçlara” diye konustu.

Son olarak A Milli Takim’in basina geçtigi iddia edilen ve Besiktas formasi altinda birlikte forma giydigi Stefan Kuntz hakkindaki soruyu yanitlayan Yalçin, “Anlasma olmussa hayirli olsun. Stefan Kuntz’a elimizden gelen yardimi yapariz. Biz bu ligdeki hocalar olarak, A Milli Takim’in basindaki hocaya yardimci olmak için çabalamaliyiz” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA