Marco Rose Açiklamasi 'Kuntz Kendi Rüsdünü Etmis Biri'

Borussia Dortmund Teknik Direktörü Marco Rose, A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörlügü için görüsülen Alman teknik adam Stefan Kuntz hakkinda, "Kuntz kendi rüsdünü ispat etmis biri. Birçok sampiyonluk elde etmis biri. Çok duygusal bir yapisi var. Genç oyuncularla iyi iletisim sagliyor" dedi. Rose, siyah-beyazlilarin iyi ve güçlü bir takim oldugunu da söyledi.

UEFA Sampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçinda Besiktas, Alman temsilcisi Borussia Dortmund’a 2-1 maglup oldu. Mücadelenin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Borussia Dortmund Teknik Direktörü Marco Rose, "Ilk 20 dakika Besiktas baskin oynadi. Bize zorluk yapti. 20. dakikada attigimiz golden sonra ilk yariyi biz domine ettik. Ilk yarinin sonunda ikinci golü atinca ilk yarinda biz baskin gelmis olduk. Besiktas baskili oynadi. Bizi zorladi. Ikinci ayrida da gole gidemedik. Besiktas bizi çok zorladi. Sonunda Besiktas 1 gol atti. Güzel bir maçti. Besiktas takim olarak güçlü ve iyi bir takim. Besiktas takim olarak Sampiyonlar Ligi’ne girmeye hak kazandi. Sahada da o sekilde oynadi. Sampiyonlar Ligi’nde güzel maç sergiledi. Sampiyonlar Ligi için uygun bir takim" diye konustu.

Mücadelede ilk golü aran Ingiliz genç futbolcu Jude Bellingham’in iyi bir futbolcu oldugunu belirten Rose, kendileri için süper bir oyuncu oldugunu söyledi.



"Gerçekten iyi bir atmosferdi"

Besiktasli taraftarlarin sorulmasi üzerine Marco Rose, "Herkesin gelmedigini de düsünürsek, gerçekten iyi bir atmosferdi. Gürültülüydü. Bizi fazla etkilemedi. Bizim de 80 bin kisilik stadimiz var. Buna biz alisigiz. 20. dakikada attigimiz golden sonra biraz heyecan düstü ve ivmeyi degistirdi" diye cevap verdi.

"Türk futbolunun genç futbolculara ihtiyaci var"

Daha önce Türkiye’de 3 kez oynadigini belirten Rose, "Konya’da oynadim. Türkiye misafirperver. Basaksehir ile oynamistik. O zamanlar iyiydi. Herhalde su an sorunlari var. Türk Ligi çok iyi futbolculara sahip. Teknik direktörleri de gayet iyi. Bugün Pjanic top kosturan iyi ve tehlikeli bir oyuncu. Türk futbolunun genç futbolculara ihtiyaci var. Bu futbolun kaliteli olmasini saglar" ifadelerini kullandi.

"Kuntz kendi rüsdünü ispat etmis biri"

A Milli Futbol Takimi teknik direktörlügü için düsünülen Stefan Kuntz hakkinda ise Marco Rose, "Kuntz kendi rüsdünü ispat etmis biri. Birçok sampiyonluk elde etmis biri. Çok duygusal bir yapisi var. Genç oyuncularla iyi iletisim sagliyor. Teknik olarak görüsmeler ne asamada bilmiyorum" degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA