Fatih Tekke Açiklamasi 'Bu Galibiyeti Büyütmeye Gerek Yok'

Bursaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Samsunspor maçinin ardindan, "Bu galibiyeti büyütmeye gerek yok. Iyi bir kadroyuz ama iyi bir takim degiliz su anda. Ama iyi bir takim olacagiz" dedi.

TFF 1. Lig’in 5. haftasinda sahasinda Samsunspor’u maglup eden Bursaspor’da Teknik Direktör Fatih Tekke, sunlari söyledi:

“Galip geldigimiz için çok mutluyuz. 3 puanin yaninda, iyi mücadele verdik. Kirmizi kart sonrasi iyi bir direnç gösterdik. Çocuklarin ayaklarina saglik. Mutluyuz. 3 gün sonra yine zorlu maça çikacagiz. Sakatlarimiz ve cezalilarimiz var. Umarim haftaya da böyle üç puan sergileriz. Altinordu maçindan farkli bir sey yapmadik açikçasi. Istatistiklere bakacak olursaniz Ilk golü yemis olmasak ve golü erken bulsak ayni oyunu ortaya koyabilirdik. Üç puani da alabilirdik. Iyi antrenmanlari çok önemsiyoruz. Bugün nasip oldu iyi bir galibiyet aldik. Ama bu galibiyeti büyütmeye gerek yok. Iyi bir kadroyuz ama iyi bir takim degiliz su anda. Ama iyi bir takim olacagiz. Iyi oyuncular ve gençlerimiz var. Çok fazla antrenman yapamadik. Birçok parça var. Oyuncularimin bunu anlamasi süre alacak. Camiada da tedirginlik var. Dogal olarak Iyi bir yönetimimiz var. Taraftarimiz bize çok iyi destek oldu. Bunun da karsiligini aldik. Coskulu oynadigimiz sürece bunun karsiligini alacaklarini söyledim. Oyuncularima da tesekkür ederim. Insallah iyi bir baslangiç olur.”

“Biz kaos futbolu istemiyoruz”

Fatih Tekke, sözlerine söyle devam etti: “Oyunun son bölümü bize ait degildi. 10 kisi kaldik. Oyuna sonradan girenlerin çok katkilari oldu. Hizli hücumu çok çalisamadik. Biz Eyüpspor maçinda da taraftarimizi arkamiza alamamistik. Ama coskulu baslamak ve istedigim gibi oyu ortaya koymanin faydalarini da gördük. Cesareti gösterdik. Oyuncularimin hiç alisik olmadiklari sey bunlar. Hedefe gidecekseniz topa sahip olmamiz gerekiyor. Kaos futbolu gelecek adina bir fayda saglamaz. Kötü oynadigimiz dönemde de istatistik olarak topa sahip oldugumuzu görüyoruz. Taktiksel bir anlayisin takima yansimasi için süreye ihtiyaç var. Oyuncularimiz cesaret gösterdi bu aksam. Biz kaos futbolu istemiyoruz. Bursa gibi bir camiada her seyin iyi olmasi gerekiyor. Benim ve ekibin sahaya bakis açimiz topa sahip olma birinci temel prensibimiz.”

Kaynak: İHA