Besiktas, 'Devler Ligi'ne Maglubiyetle Basladi

Siyahbeyazlilar, UEFA Sampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçinda Borussia Dortmund'a sahasinda 21 yenildi.

UEFA Sampiyonlar Ligi C Grubu ilk hafta maçinda Besiktas, Almanya temsilcisi Borussia Dortmund'a sahasinda 2-1 maglup oldu.

Jude Bellingham'in 20. dakikada attigi golle 1-0 öne geçen Borussia Dortmund, 45+3. dakikada Erling Haaland'in golüyle skoru 2-0 yapti. Siyah-beyazlilarin golünü ise 90+4. dakikada Francisco Montero kaydetti.

- Besiktas bu sezon ilk kez gol yedi

Besiktas, bu sezon resmi maçlarda ilk gollerini Borussia Dortmund'tan yedi.

Ligde oynadigi 4 maçta kalesini gole kapatan siyah-beyazli ekibe, bu sezonki ilk resmi golü 20. dakikada Bellingham atti.

Besiktas ayrica Borussia Dortmund karsisinda bu sezon ilk kez resmi bir maçta maglubiyet yasamis oldu.

Ayni zamanda, teknik adamlik kariyerinde ilk kez UEFA Sampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Besiktas Teknik Direktörü Sergen Yalçin'in "Devler Ligi" macerasi da maglubiyetle basladi.

- Montero siftah yapti

Geçen sezonu Besiktas'ta kiralik geçiren ve bu sezon yeniden transfer edilen Montero, Borussia Dortmund karsisinda ilk gol sevincini yasadi.

Bu sezon ayni zamanda ilk kez siyah-beyazli formayla sahaya çikan Ispanyol savunma oyuncusu, 90+4. dakikada kullanilan serbest vurusta mesin yuvarlagi kafa vurusuyla aglara gönderdi ve takiminin tek golünü atan isim oldu.

- Vodafone Park'ta yine bir Alman ekibine yenildi

Siyah-beyazli ekip, Inönü Stadi'nin yikilmasinin ardindan yeni evi Vodafone Park'ta oynadigi 8 Sampiyonlar Ligi maçinda sadece Alman ekiplerine yenildi.

Vodafone Park'ta oynadigi son Sampiyonlar Ligi maçinda Bayern Münih'e son 16 turunda 3-1 yenilen Besiktas, 3 sezonluk aranin ardindan yine bir Alman ekibi olan Borussia Dortmund maçindan maglubiyetle ayrildi.

Siyah-beyazli ekip ayni zamanda Vodafone Park'ta oynanan Sampiyonlar Ligi maçlarinda tek galibiyetini ise yine bir Alman ekibine karsi aldi. 2017-2018 sezonunda RB Leipzig'i Istanbul'da 2-0 yenen "Kara kartallar", diger maçlarda Dinamo Kiev, Napoli, Benfica, Monaco ve Porto ile berabere kaldi.

- Tribünler maglubiyete ragmen destek verdi

Besiktasli taraftarlar karsilasmanin sona ermesinin ardinda siyah-beyazli futbolculari tribünlere çagirdi.

Taraftarlar, futbolculara sevgi gösterilerinde bulunurken, siyah-beyazli oyuncular da tribünlere alkislarla karsilik verdi.

Kaynak: AA