Besiktas-Borussia Dortmund Maçinin Ardindan

Besiktas Teknik Direktörü Sergen Yalçin: 'Maçin tamaminda rakibe karsi koyabildigimizi ve oyun olarak cevap verebildigimizi düsünüyorum. Ilk golü biz atsaydik baska oyun olacakti' Siyahbeyazli takimin milli oyuncusu Kenan Karaman: 'Çok iyi bir maç çikardik. Ilk golü bulsak maç degisik olabilirdi'

UEFA Sampiyonlar Ligi C Grubu ilk hafta maçinda Almanya ekibi Borussia Dortmund'a 2-1 maglup olan Besiktas'in teknik direktörü Sergen Yalçin, yenilmelerine ragmen sergiledikleri performanstan memnun olduklarini söyledi.

Vodafone Park'ta oynanan karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Yalçin, iyi mücadele ettiklerini belirtti.

Üst seviye bir takimla karsilastiklarini belirten Sergen Yalçin, "Seviye ve tempo olarak çok yüksek bir maçti. Bu tür maçlari oynamak kolay degil. Maçin tamaminda rakibe karsi koyabildigimizi ve oyun olarak cevap verebildigimizi düsünüyorum. Ilk golü biz atsaydik baska oyun olacakti. Onlar atinca, onlarin istedigi oyun oldu. Ilk yariyi 1-0 geride tamamlasak baska oyun olabilirdi. Golü erken bulsaydik baska oyun ortaya çikabilirdi. Sanssizligimiz da oldugunu düsünüyorum. Oyuncularin istegini ve mücadelesini begendim. Diger takimlarla basa bas mücadele edecegimizi hissettik. Kötü bir baslangiç yaptik ama 5 maç var, her sey olabilir." ifadelerini kullandi.

Bu karsilasmadan önemli dersler çikaracaklarini aktaran Yalçin, "1 metre, yarim metre önümüze düsmeyen toplar var. Onlara karsi bu kadar mücadele etmek, kirilma anlarinin olmasi bizi çok ümitlendirdi. Skor anlaminda olmasa da bizi tatmin edebilecek bir baslangiç yaptigimizi düsünüyorum. Maçi kaybettik ama baska seyler de kazandik. Mücadele ve kosu seviyeleri yeterli ancak küçük ayrintilar çok ciddi sonuçlar dogurabiliyor. Taçtan yedigimiz gol takimin psikolojik olarak düsmesinin sebebi. Bu seviyede olmamasi gereken bir sey. Ancak artilarin daha fazla oldugunu düsünüyoruz." seklinde görüs belirtti.

Sergen Yalçin, A Milli Futbol Takimi'nin basina Besiktas'tan takim arkadasi Alman teknik adam Stefan Kuntz'un getirilecegi iddialariyla ilgili, "Hayirli olsun. Benim yorumlayacagim bir konu degil. Bizden bir yardim istenirse elimizden geleni yapariz." diyerek sözlerini tamamladi.

- Karaman: "Çok iyi bir maç çikardik"

Besiktas'in milli oyuncusu Kenan Karaman, maglup olmalarina ragmen iyi bir performans sergilediklerini kaydetti.

Karsilasmanin ilk 20 dakikasinda oyunun kontrolünün kendilerinde oldugunu ifade eden Kenan, "Çok iyi bir maç çikardik. Ilk golü bulsak maç degisik olabilirdi. Daha sonra 1-0 geriye düstük. Bu, bizi oyundan düsürdü. Bu maçta Sampiyonlar Ligi'ne ayak uydurabildigimizi düsünüyorum. Maçlari iyi analiz edecegiz. Grupta her takimin esit sansi var. Iyi bir ekibiz. Bu gruptan çikacagimiza inaniyorum. Diger maçlar için ümitliyim." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA