Transanatolia Rally Raid'de Sürücüler Çorum'dan Ayrildi

Gençlik ve Spor Bakanligi ile Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonunun destegiyle düzenlenen ve Eskisehir'den baslayan TransAnatolia Rally Raid'in üçüncü gününde sürücüler, Çorum'dan ayrildi.

Organizasyonun ikinci gününde sürücüler, 301 kilometrelik Çerkes, Kursunlu ve Istiklal Yolu özel etaplariyla birlikte toplam 493 kilometre yol yaparak, Çorum'a geldi.

Bir pazar alaninda olusturulan servis noktasinda araçlarinin bakimini yapan sürücüler, yarisin üçüncü gününde Sivas Yildiz Dagi'ndaki kamp alanina ulasmak üzere Çorum'dan ayrildi.

TransAnatolia Rally Raid'den yapilan açiklamaya göre, ilk günü oldukça hizli geçen yarislar, TransAnatolia'nin ikinci gününde Istiklal yolu etabinda baslayan yogun yagis sebebiyle daha temkinli ve düsük tempoda ilerledi.

Motosiklet kategorisinde Italyanlarin zirve mücadelesi devam ederken, ANLA sporcusu Serkan Özdemir, Türk pilotlar arasinda öne çikan isim oldu ve günü besinci sirada tamamladi. Otomobil kategorisinde ise SSV sinifinin iddiali isimlerinden Ertan Nacaroglu ve Eray Yanpar ikilisi, etabi ideal süresinde tamamlayamadiklari için ceza alarak siralamada geriye düstü.

Dünkü yarislar sonunda motosiklet kategorisinde; KTM 450 ile yarisan Italyan Cesare Zacchetti 5 saat 34 dakika 51 saniye ile birinci, KTM 450 ile yarisan Italyan Alberto Bertoldi 5 saat 43 dakika 49 saniye ile ikinci, Beta 430 ile yarisan Italyan Nicola Quinto 5 saat 52 dakika 32 saniye ile üçüncü sirada yer aldi.

Otomobil kategorisinde ise SSV sinifinda pazar günkü siralama degismedi. Can-Am Maverick X3 ile yarisan Italyan Federico Butto ve Filippo Ippolito ikilisi 5 saat 39 dakika 12 saniye ile birinci, Suzuki Grand Vitara ile Becce Motorsport takimindan Mert Becce ve Sertaç Tatar ikilisi 5 saat 49 dakika 19 saniye ile ikinci, Suzuki Grand Vitara ile yarisan Murat Kamil Altun ve Tuvana Sayar ikilisi 6 saat 52 saniye ile üçüncü oldu. Mitsubishi L200 ile yarisan Ahmet Tinkir ve Ali Günpay ikilisi siralamadaki yerlerini koruyarak günü dördüncü sirada tamamladi. Geçen yilin kategori sampiyonu Land Rover ile yarisan Tarik Gökbay ve Osman Metin ikilisi ise günün çikisini yapti ve bir önceki güne göre 12 sira yükselerek yarisi onuncu sirada tamamladi.

Kamyon sinifindaki siralamada da Murat Karahan ve Mehmet Fürkan Saylam ikilisi 7 saat 34 dakika 51 saniye ile birinci, Ramazan Yilmaz ve Onur Sirimoglu ikilisi aldiklari ceza süresiyle 12 saat 57 dakika 20 saniye ile ikinci oldu.

Yarisçilar bugün 222 kilometreden olusan Çorum, Hititler ve Yildiz Dagi özel etaplarini geçip toplam 341 kilometre yol katederek günü Yildiz Dagi kamp alaninda tamamlayacak.

Bu yil TransAnatolia'ya Türkiye, Italya, Hollanda ve Ingiltere'den toplam 40 motosiklet, 19 otomobil, 4 SSV, 4 Quad ve 3 kamyon olmak üzere 70 araç ve 96 yarisçi katildi.

On birinci yilinda TransAnatolia'nin sponsorlari arasinda Korlas (Ducati), Eti, Spor Toto, General Tire, Castrol, ANLAS, Izeltas, Fikirmedya, Anafarta ve Jules Verne bulunuyor.

Kaynak: AA