Futbol Açiklamasi UEFA Sampiyonlar Ligi

202122 sezonunun ilk haftasinda Young Boys, Manchester United'i 21 yendi, Sevilla ile Salzburg 11 berabere kaldi Sampiyonlar Ligi grup asamasinda 177. maçina çikan Manchester Unitedli Ronaldo, turnuvanin en fazla forma giyen ismi Casillas'in rekorunu egale etti 'Devler Ligi'nde üst üste 17 sezondur fileleri havalandiran ilk oyuncu olan Ronaldo, 36 farkli takima gol atan Messi'yi yakaladi

UEFA Sampiyonlar Ligi'nde 2021-22 sezonu grup asamasi, iki maçla basladi.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Sampiyonlar Ligi'nin ilk haftasinda TSI 19.45'te oynanan Young Boys-Manchester United ve Sevilla-Salzburg maçlari sona erdi.

Isviçre ekibi Young Boys, Ingiltere temsilcisi Manchester United'i agirladigi F Grubu mücadelesini 2-1 kazandi. Konuk takimin golünü 13. dakikada Cristiano Ronaldo, Young Boys'un gollerini 66. dakikada Nicolas Moumi Ngamaleu ve 90+5. dakikada Jordan Siebatcheu atti. Manchester ekibinde Aaron Wan-Bissaka, 35. dakikada direkt kirmizi kartla oyun disi kaldi.

Öte yandan Ronaldo, Sampiyonlar Ligi'nde birçok rekora imza atti. Sampiyonlar Ligi grup asamasinda 177. maçina çikan Ronaldo, turnuvanin en fazla forma giyen ismi Ispanyol Iker Casillas'in rekorunu egale etti.

Turnuvada 36 farkli takima gol atan Portekizli yildiz, bu alanda Arjantinli Lionel Messi'yi de yakaladi.

"Devler Ligi"nde üst üste 17 sezondur fileleri havalandiran Ronaldo, Karim Benzema ve Messi ile paylastigi 16 sezonluk rekoru geride birakti.

Sampiyonlar Ligi tarihinin en skorer futbolcusu Ronaldo, gol sayisini da 135'e çikardi.

- Dört penalti kullanilan maçta Sevilla ile Salzburg beraberlige razi oldu

Dört penaltinin atildigi G Grubu maçinda Ispanya temsilcisi Sevilla, evinde Avusturya'nin Salzburg takimiyla 1-1 berabere kaldi.

Salzburg'un golünü 21. dakikada penaltidan Luka Sucic, Sevilla'nin golünü ise 42. dakikada penaltidan Ivan Rakitic kaydetti. Konuk takimda 13. dakikada Karim Adeyemi ve 37. dakikada Sucic penalti atislarindan faydalanamadi.

Sevilla'da Youssef En-Nesyri, 50. dakikada ikinci saridan kirmizi kart görerek takimini 10 kisi birakti.

Kaynak: AA