Yeni Transferlerle Gelen 3 Puan Denizlispor'u Umutlandirdi

Kulüp baskani Mehmet Uz:'Yenilenen kadromuzla Eyüpspor maçindan 3 puanla evimize döndük ve çok mutluyuz'Teknik direktör Serhat Gülpinar:'Taraftarin keyif alacagi bir takim olusturmak için elimizden geleni yapiyoruz. Takimi taktiksel anlamda oturtup, gelecek sonuçlardan sonra hedeflerimize bakacagiz'

SEBAHATDIN ZEYREK - Küme düsmesinin ardindan TFF 1. Lig'de yaptigi ilk 3 maçta maglup olan Denizlispor'un Eyüpspor karsisinda yenilenen kadrosuyla aldigi 3 puan, yesil-siyahli camianin yeni sezon için beklentilerini yükseltti.

Süper Lig'den düsen Ege temsilcisi, sezon öncesinde takimda bulunan oyuncularin tamamina yakinini kaybetti. Eski yönetimin görevi birakmasinin ardindan yesil-siyahli camiada yönetim krizi yasandi. Yapilan üç kongrede yönetim kurulu olusturulamadi. 3 Agustos'ta yapilan 4. kongrede seçilen Mehmet Uz baskanligindaki yönetim, takimi yeniden insa etmek için kollari sivadi.

Eski oyunculara olan borçlar yüzünden transfer yasagi gelen yesil-siyahlilarin yeni yönetimi, yaklasik 13 milyon lira olan borcu kapatarak, yasagi kaldirip ilk transferini 16 Agustos'ta Tuzlaspor'dan Muhammed Gönülaçar'i kadrosuna katarak yapti.

Yesil-siyahlilara Okan Derici, Kevin Mayi, Gökhan Süzen (Ümraniyespor), Leo Scwechlen (Büyüksehir Belediye Erzurumspor), Erdal Akdari (Eskisehirspor), Bünyamin Balat (Adana Demirspor), Mugdat Çelik (Yukatel Kayserispor), Adam Stackhowiak, Ilhan Depe (Altay), Hakan Çinemre (Adanaspor), Ogenyi Onazi (Zalgiris Vilnius), Bekir Turaç Böke (Çankaya), Asim Hamzaçebi (Tarsus Idman Yurdu), Mustafa Çeçenoglu (Gençlerbirligi), Brahim Darri, Brice Dja Djedje (Yilport Samsunspor), Ismail Aissati (Kulüpsüz) ve Ömer Sismanoglu (Kulüpsüz) da katildi.

Sezona altyapi agirlikli kadroyla baslayan Denizlispor, Royal Hastanesi Bandirmaspor'a 2-0, Manisa'ya 1-0 ve MKE Ankaragücü'ne 3-0 maglup oldu. Yesil-siyahlilar, yenilenen kadrosuyla çiktigi Eyüpspor deplasmaninda ise 2-0'lik skorla 3 puana ulasti.

- Uz: "Transferleri, dengeleri gözeterek yaptik"

Kulüp baskani Mehmet Uz, AA muhabirine, 27 oyuncunun bulundugu bir transfer listesi olusturduklarini, bu oyunculardan 22'siyle görüstüklerini ve 19'uyla anlastiklarini söyledi.

Her transferin ayri bir hikayesinin bulundugunu anlatan Uz, "Takim dengelerini de gözeterek nokta transferler yapmaya çalistik. Yenilenen kadromuzla Eyüpspor maçindan 3 puanla evimize döndük ve çok mutluyuz. Bundan sonra seyircimize daha güzel maçlar izletmek için çalismalarimiza devam edecegiz." diye konustu.

- Gülpinar: "Yönetimimizin dogru transferler yaptigini düsünüyorum"

Teknik direktör Serhat Gülpinar, oyuncularla tek tek ilgilendigini ve onlari kisa sürede takima adapte etmeye çalistigini dile getirdi.

Maçlara en hazir futbolcularla çikmak istediklerini aktaran Gülpinar, "Yönetimimizin çok dogru transferler yaptigini düsünüyorum. Bunun da karsiligini ligde alacagimizi düsünüyorum. Oyunculari hazirlayip devam eden süreçlerde performansi yukariya çekip önce puanlar alip insallah üst siralara tirmanmak istiyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Gülpinar, yeni gelen futbolcularin hizli sekilde adapte oldugunu ve takim havasini olusturmaya basladigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Transfer sürecinde oyuncunun yetenegi disinda takima uyumu anlaminda karakterli oyunculara dikkat ettik. Oyuncu grubunun karakter yapisi isimizi kolaylastiracaktir. Süreç anlaminda biraz zamana ihtiyaç var. Mümkün oldugu kadar aldigimiz oyuncular sayesinde topun bizde kalacagi, futbolu bizim oynayacagimiz takim ve sistem olusturmaya çalisiyoruz. Belki su an ileride sahaya yansitacagimiz oyunu oynamiyoruz ama öncelikli hedefimiz kompakt bir sekilde oynayip kazandigimiz topun bizde kalmasini istiyoruz."

Oyuncularin yüzde 100 hazir olmasinin ardindan maç maç giderek Denizlispor taraftarina güzel bir futbol keyfi yasatmak istediklerini aktaran Gülpinar, "Taraftarin keyif alacagi bir takim olusturmak için elimizden geleni yapiyoruz. Takimi taktiksel anlamda oturtup gelecek sonuçlardan sonra hedeflerimize bakacagiz. Ilk etapta önceligimiz, takimi yüzde yüz hazir hale getirmek. Sonuçlar geldikçe de hedefler konusulur. Hedefimiz puan ya da siralamadan ziyade takim oyununu sahaya yansitabilmek." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA