Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Irfan Buz'dan 'Yabanci Oyuncu Kurali' Açiklamasi Açiklamasi

'Rekabet kaliteyi yükseltir. O yüzden iyi yabancilara sahip oldugunuzda Türk futbolcular ne olursa olsun seviyesini yükseltir' 'Devamli bu kurali degistirerek istikrari yakalayabilecegimizi düsünmüyorum' '(A Milli Futbol Takimi) Çok fazla keskin gidiyoruz. Bir de elestirirken muhalefet olmak çok kolay ama ayni zamanda neleri yapmamiz gerektigi konusuldugunda iyi analiz yaparak, dogrularin üzerine gidersen daha dogru oldugunu düsünüyorum' 'Diger kardeslerimiz de çok önemli ve degerli ama burada Adem Büyük'ün yasina bakmayacaksiniz. Yetistirebilirsiniz ama ayni zamanda yarismaci oldugumuz için Adem Büyük'ün de A Milli Futbol Takimi'nda yer almasi gerektigini düsünüyorum, çok etkili bir oyuncu'

VOLKAN KASIK - Öznur Kablo Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Irfan Buz, yabanci oyuncu kuraliyla ilgili, "Devamli bu kurali degistirerek istikrari yakalayabilecegimizi düsünmüyorum." dedi.

Buz, AA muhabirine, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulunun yeni sezon öncesi aldigi karar geregi kulüplerin sahada ayni anda en fazla 8 yabanci futbolcu oynatabildigini animsatti.

Bu kurala kendilerinin takilmadigini, hatta en fazla Türk oyuncu oynatan takimlardan biri olduklarini ifade eden Buz, rekabetin her türlüsünün olmasi gerektigini vurgulayarak, söyle konustu:

"Rekabet kaliteyi yükseltir. O yüzden iyi yabancilara sahip oldugunda Türk futbolcular ne olursa olsun seviyesini yükseltir. Bizim çok güzel örneklerimiz var. En büyük örnek Adem Büyük. Adem Büyük geçen sezon yerli oyuncu olarak 17 gol atmis. Bugün Adem Büyük rekabet içerisinde, onun mevkisinde isterse 5 oyuncu getirilsin o her zaman rekabet içerisinde olur, kendine güvenir ve çikar gollerini atar, kalitesini yükseltir. Sayiyla alakali dogru olmadigini düsünüyorum. Ayrica devamli bu kurali degistirerek istikrari yakalayabilecegimizi düsünmüyorum. Bu konuda netim."

- "Milli takimimizi her zaman basarili görmek istiyoruz"

A Milli Futbol Takimi'nin durumuna iliskin degerlendirmelerde bulunan Buz, söyle devam etti:

"Bir teknik adamdan ziyade vatandas olarak milli takimimizi her zaman basarili görmek istiyoruz. Görmedik mi, gördük. Bizi de her zaman mutlu etti. Çok önemi bir jenerasyona sahibiz, çok önemli futbolculara sahibiz. Bes önemli ligde oyunculara sahibiz. Ben Almanya'da uzun yillar kaldim, orada egitim aldim. Orada Türkiye, gizli favorilerden biri olarak gösteriliyor. Avrupa Sampiyonasi'ndan sonraki hayal kirikligimiz, son müsabakalarda da devam etti. Çünkü iyi oynamadik ve kaybettik. Özellikle teknik adam konusunda Senol Günes'i elestirebilirsiniz ama ayni zamanda Senol hocayla bu takim dünya üçüncüsü oldu. Çok fazla keskin gidiyoruz. Bir de elestirirken muhalefet olmak çok kolay ama ayni zamanda neleri yapmamiz gerektigi konusuldugunda iyi analiz yaparak, dogrularin üzerine gidersen daha dogru oldugunu düsünüyorum. Ayrica Senol hocanin bu kadar yerle bir edilmeyi hak etmedigini düsünüyorum."

- Adem Büyük'e övgü

Irfan Buz, Adem Büyük'ün A Milli Futbol Takimi'nda olmasi gerektigini düsündügünü belirterek, sunlari kaydetti:

"Sampiyonaya gitmek için efektif olmaniz gerekiyor. Pozisyon geldigi zaman golünü atacak, gol pozisyonlarinda etkili olacak ve oyunu degistirecek kapasitede oyuncuya ihtiyaciniz var. Ligde formda olan bir santrforumuz var. O yüzden Adem Büyük'ün havuzda bulunmasi gerektigini düsünüyorum. Diger kardeslerimiz de çok önemli ve degerli ama burada Adem Büyük'ün yasina bakmayacaksiniz. Yetistirebilirsiniz ama ayni zamanda yarismaci oldugumuz için Adem Büyük'ün de A Milli Futbol Takimi'nda yer almasi gerektigini düsünüyorum, çok etkili bir oyuncu."

Kaynak: AA