2021 Avrupa Erkekler Voleybol Sampiyonasi

Sirbistan: 3 Türkiye: 2 Ayyildizli ekip, turnuvaya son 16 turunda veda etti.

A Milli Erkek Voleybol Takimi, 2021 CEV Avrupa Sampiyonasi son 16 turunda Sirbistan'a 3-2 yenilerek turnuvaya veda etti.

Polonya'nin Gdansk kentinde oynanan son 16 turu mücadelesinde, "Filenin Efeleri", son Avrupa sampiyonu Sirbistan ile karsilasti.

Maça iyi baslayan Sirbistan, Ivovic ile servislerden üst üste sayilar bularak mücadelenin ilk 6 sayisini hanesine yazdirdi. Iyi savunma yaparak aradaki skor farkini 3'e kadar indiren milliler (9-6), Kovacevic'in sayilarina engel olamadi ve Sirbistan, ilk seti 25-18 alarak 1-0 öne geçti.

Oyunun ilk setinde oldugu gibi Sirbistan, etkili servislerin ardindan 5-0'lik seriyle ikinci sete basladi. Vahit Emre Savas ve Adis Lagumdzija'nin sayilariyla mücadeleye ortak olan milliler, aradaki skor farkini kapatti. Set sonlarina dogru ilk kez öne geçen A Milli Takim, skor avantajini iyi kullanarak seti 25-22 kazandi ve maçta durumu 1-1'e getirdi.

Karsilikli sayilarla baslayan karsilasmanin üçüncü setinde, Sirbistan servislerle sayilar kazanirken, Türkiye ise file önünde buldugu sayilarla oyuna ortak oldu: 19-19. Setin son bölümünde etkili bloklarla rakibine üstünlük kuran milliler, seti 25-22 alarak karsilasmada 2-1 öne geçti.

Iki takimin da basit hata yapmaktan kaçindigi dördüncü sette, Sirbistan, Atanasijevic'in file çaprazina attigi sayilarla milliler ise Yigit Gülmezoglu'nun hücuma katkisiyla oyuna ortak oldu: 11-11. Oyunun kalan bölümünde Kovacevic'in skora yeniden katki vermesiyle üstünlük kuran Sirbistan, bu seti 25-23 alarak skoru 2-2'ye getirdi.

Mücadelenin besinci ve final seti, karsilikli sayilarla basladi. Büyük çekismeye sahne olan mücadelede saha degisimine Sirbistan 8-5 önde girdi. Son bölümde rakibinden daha fazla basit hata yapan ay-yildizlilar, seti 15-12, maçi da 3-2 kaybetti.

Bu sonuçla Sirbistan adini çeyrek finale yazdirirken, sampiyona tarihinde ilk kez son 8 takim arasina adini yazdirmaya çalisan "Filenin Efeleri", bu hedefinde basarili olamadi.

Maçin en skorer oyuncusu olan Adis Lagumdzija'nin ürettigi 20 sayi maglubiyeti önleyemedi. Millilerde Yigit Gülmezoglu 16, Vahit Emre Savas ise 11 sayi kaydetti. Sirbistan'da 18 sayi üreten Kovacevic ile 15 sayi bulan Ivovic, galibiyeti getiren isimler oldu.

Kaynak: AA