Trabzonspor-Galatasaray Maçinin Ardindan

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci: 'Oyun olarak memnun, skor olarak memnun degilim'' (Abdülkadir Ömür) Sehir, sizler, bizler bu yetenekli oyuncuya sahip çikacagiz'.

Süper Lig'in 4. haftasinda sahasinda Galatasaray ile 2-2 berabere Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avci, maçtan oyun olarak memnun, skor olarak memnun olmadigini söyledi.

Avci, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, geçen sene sampiyonlugu bir golle kaçirmis, onun üzerine genç transferler yapmis bir takima karsi oynadiklarini belirtti.

Sari-kirmizililarin daha hizlanan, kosu temposu yüksek bir takim oldugunu da vurgulayan Avci, söyle devam etti:

"En önemlisi geçis takimina karsi oynadik. Son 3 maçta attiklari 3 gol geçis golleriydi. Bununla beraber yüksek siddetle en fazla öne dogru kosu yapan takim. Biz de buna karsi olarak hem topa sahip olmamiz, hem de top bizde oldugunda, set oynarken savunma güvenligi dogru olmamiz gerekiyordu. Ilk yari her zaman olmayacak senaryolarla karsilastik. Bireysel kayiplari böyle rakipler cezalandirilabiliyor. Bu konuda cezalandik. Ama oyunun ilk yarisinda bir bölümden sonra hiç vazgeçmedik. Bu yörenin, cografyanin genetiginde oldugu gibi vazgeçmeden devam ettik. Ilk yarinin ortalarindan sonra topa sahip olarak pozisyonlara girerek golü de bularak içeri girdik."

Avci, ikinci yari beraberligi yakaladiklarini, ardindan da galibiyeti kaçirdiklarini ifade ederek, "Ikinci yari rakibin 1, bizim çok fazla pozisyonumuz var. Oyunu domine ettik hem böyle rakiplere karsi 2-0 geri düsüp vazgeçmeyerek, büyük takim refleksi göstermek çok önemliydi. Oyun olarak memnun, skor olarak memnun degilim. Kazanmak istiyorduk. Geriden dönüp galibiyeti kaçirdik diye düsünüyorum. Bu kadar bireysel hata olabilecek degil, ama bunlar futbol içinde var." seklinde konustu.

Abdülkadir Ömür'e taraftar tepkisine iliskin ise Avci, sunlari söyledi:

"Kolay süreç degil. Yasadiklari da kolay degil. Performansinda inisler, çikislar olabilir. Sehir, sizler, bizler bu yetenekli oyuncuya sahip çikacagiz. Yarin sonradan girip maç kazandiracak. Degerli, yetenekli oyuncumuz, ona sahip çikmamiz gerekiyor. O da kolay süreçlerden geçmiyor. Milli takima gitti, sakatliklar yasadi, önceki sene yasadi, tekrar toparlamak zor. O tür oyuncular bizi sampiyon yapacak. Inis çikislar olacak ama bazen onun yerine giren oyuncu bir seyler yapacak. Bu isin içinde var. Biz ona destek olacagiz, o daha fazla çalisacak. Degerli bir oyuncu. Böyle oyuncuyu kaybetmenin kolay olmamasi gerekiyor.

Kaynak: AA