Trabzonspor-Galatasaray Maçindan Notlar

Trabzonspor geçen hafta Giresunspor maçi 11'ine göre 2, Galatasaray ise Kasimpasa maçina göre 3 oyuncu degisikligi ile sahaya çikti.

Süper Lig'in 4. haftasinda sahasinda Galatasaray'i konuk eden Trabzonspor, en son oynadigi Giresunspor maçi 11'ine göre 2 oyuncu degisikligine gitti.

Teknik direktör Abdullah Avci, savunmada Serkan Asan'in yerine sakatliktan dönen Bruno Peres’e, forvet hattinda ise sakatligi bulunan Djaniny’in yerine Cornelius’a görev verdi.

Sakatligi devam eden Gervinho da kadroda yer almadi.

- Dorukhan yine yok

Trabzonspor'un sezon basinda kadrosuna kattigi, sadece UEFA Konferans Ligi 3. turunda Molde ile oynanan ilk maçta yedek kulübesinde yer alan Dorukhan Toköz de kadroya dahil edilemedi.

Ayak bileginde ödemi tam olarak geçmeyen Dorukhan, 7. resmi maçta da takimda görev alamadi.

- Terim'den 3 degisiklik

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ise ligde son oynadiklari Kasimpasa maçina göre ilk 11’de 3 degisiklige gitti.

Sakatliklar nedeniyle eksik kadro ile Trabzon’a gelen sari-kirmizililarda Terim, sag bekte Boey’in yerine Yedlin’e, hücum hattinda Baris Alper Yilmaz'in yerine Emre Kilinç’a ve Diagne’nin yerine Halil Ibrahim Dervisoglu'na görev verdi.

Sari-kirmizili takimda, sakatligi bulunan kaptan Arda Turan'in yani sira milli maç arasinda sakatlik geçiren Baris Alper Yilmaz, Sacha Boey ve Sofiane Feghouli ile cezasi süren Marcao olmak üzere 5 futbolcu kadroda yer almadi.

- Baskan Agaoglu, gelemedi

Trabzonspor kulübü Baskani Ahmet Agaoglu, kizinin geçirdigi ev kazasi sonucu yaralanmasi nedeniyle karsilasmaya gelmedi.

Trabzon'a gelen ancak cezasi nedeniyle maçi stattan izleyemeyecek olan Galatasaray Kulübü Baskani Burak Elmas da, Ahmet Agaoglu’na geçmis olsun dileklerini iletti.

- Her iki takim da sahaya 4 yerli oyuncuyla çikti

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) sezon öncesi takimlarin en fazla 8 yabanci ve en az 3 yerli oyuncuyla sahaya çikma karari sonrasi ligde oynadigi ilk üç karsilasmada ilk 11’inde 3 yerli oyuncu yer alan Trabzonspor ile Galatasaray, bu karsilasmada ilk 11’inde 4 yerli ve 7 yabanci oyuncuya görev verdi.

Trabzonspor’da kaptan Ugurcan Çakir ile Galatasaray kaptani Muslera karsilasma öncesi saha kenarinda bir araya geldi. Ikili bu bulusmada birbirlerine kendi kulüplerine ait Fan Token takasini gerçeklestirdi.

Trabzonsporlu taraftarlar, Galatasaray karsilasmasinda takimlarini yalniz birakmadi. Belirlenen kapasitenin tamamina yakinini dolduran taraftarlar, maç öncesi futbolculari da tek tek tribünlere çagirip alkislarla moral verdi.

- Yesiç'ten Trabzonspor'a ziyaret

1989-90 sezonunda Trabzonspor formasini giyen Miodrag Yesiç, Galatasaray maçi öncesi bordo-mavili kulübü ziyaret etti.

Burada Genel Sekreter Ömer Sagiroglu, Baskan Yardimcisi ve Genel Sayman Emin Kahraman, Yönetim Kurulu Üyeleri Tuncay Uzunal, Lokman Sadiklar ve Eda Lermi Zorer ile bir süre görüsen Yesiç, bordo-mavililere Galatasaray maçinda basari diledi.

Karsilasma öncesi hayatini kaybeden Eski Galatasaray Kulübü Baskani Duygun Yarsuvat ve Eski Kayserispor Baskani Recep Mamur için saygi durusunda bulunuldu.

Kaynak: AA