Real Madrid, Bernabeu'ya Farkli Galibiyetle Döndü

Ispanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 4. haftasinda Real Madrid, sahasinda oynadigi ve Karim Benzema'nin hat-trick yaptigi maçta Celta Vigo'yu 5-2 maglup etti.

Yeniden yapilanma kapsaminda 2019 Haziran ayindan bu yana tadilatlari devam eden Santiago Bernabue Stadi'na 560 gün sonra geri dönen Real Madrid, karsilasma baslamadan önce eski kulüp baskanlarindan Lorenzo Sanz basta olmak üzere yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgindan ölenlerin anisina özel bir tören ve saygi durusu yapti.

Celta Vigo, karsilasmanin hemen basinda Santi Mina (4. dakika) ile golü buldu.

Real Madrid, 24. dakikada Karim Benzema ile skora esitligi getirse de, 31. dakikada eflatun beyazlilarin defansindaki hatayi iyi degerlendiren Franco Cervi konuk takimi bir kez daha öne geçirdi.

Ilk yari Celta Vigo'nun 2-1'lik üstünlügüyle sona erdi.

Ikinci yari Karim Benzema (Dk. 46) ile skora esitligi getirerek baslayan Real Madrid, Vinicius (Dk. 54) ile karsilasmada ilk defa öne geçti.

Kovid-19'dan dolayi statta maske atma ve sosyal mesafe önlemlerine uyulmasi anonslari yapilmasina ragmen Vinicius'un golün ardindan tribünü çikarak Real Madridli taraftarlarla birlikte sarilarak kutlama yapmasi ve önlemlere uyulmamasi dikkati çekti.

Maçin 65. dakikasinda Eden Hazard'in yerine oyuna giren Madrid'in yeni transferi Fransiz futbolcu Eduardo Camavinga ise eflatun beyazli çiktigi ilk maçta hemen golünü atarak, 72. dakikada farki 2'ye çikardi.

Maçin 87. dakikasinda Real Madrid'in kazandigi penaltida topun basina geçen Benzema kendisinin 3., takimin ise 5. golünü kaydetti.

Sahadan 5-2 galip ayrilan Real Madrid puanini 10'a çikardi. Kadrosundaki milli futbolcu Okay Yokuslu'nun oynamadigi Celta Vigo ise 1 puanda kaldi.

Diger yandan normal sartlarda yeniden yapilanma çalismalari 2022 Aralik ayinda son bulmasi öngörülen Santiago Bernabeu Stadi'nin saha içi ve tribünlerinde yeterli güvenlik saglansa da, dis cephesindeki yikik duvarlar, çevrede vinçler ve diger is makinelerinin bulunmasi dikkati çekti.

Kaynak: AA