MKE Ankaragücü-Gençlerbirligi Maçinin Ardindan

MKE Ankaragücü Teknik Sorumlusu Necati Erkmen: 'Bu sezon sampiyonlukla seyircimizi mutlu etmek istiyoruz' Gençlerbirligi Teknik Direktörü Metin Diyadin: 'Iyi de basladik maça ancak adam paylasimi yapmamiza ragmen duran toptan yedigimiz gol dengemizi bozdu. Ikinci gol de gelince maçi çevirmek zorlasti'

MKE Ankaragücü Teknik Sorumlusu Necati Erkmen, TFF 1. Lig'de Gençlerbirligi'ni 2-0 yendikleri derbide önemli bir 3 puan aldiklarini belirterek, sezon sonu sampiyon olmak istediklerini söyledi.

Karsilasmadan sonra düzenlenen basin toplantisinda konusan Erkmen, derbiye yakisan bir müsabaka oynandigini aktararak, sunlari kaydetti:

"Aldigimiz 3 puan çok önemliydi. Seyircimize çok tesekkür ediyorum. Gerçek Ankaragücü taraftarini bugün gördük. Çok güzeli iki golle öne geçtik. Ilk yari oyunu tuttuk. Önde iyi baski yaptik. Ikinci yarida ikinci bölge alan savunmasini iyi yaptik. Gençlerbirligi de bir alt lige bizle beraber gelen bir takim. Bu sezon sampiyonlukla seyircimizi mutlu etmek istiyoruz."

- Metin Diyadin: "Duran toptan yedigimiz gol dengemizi bozdu"

Gençlerbirligi Teknik Direktörü Metin Diyadin, gol yollarindaki sikintinin derbide de devam ettigini ve savunmada yaptiklari hatalardan dolayi kaybettiklerini dile getirdi.

Milli arayi, yeni transferlerin uyumu ve geçen haftalarin hatalarindan ders çikararak geçirdiklerini anlatan Diyadin, "Oyun formatinda ve bölgesel olarak bazi degisiklikler yaptik. Geçen 3 hafta hem pozisyon üretmede hem de önde oynamada sikintimiz vardi. Hazirlik maçi dahil yeni katilan oyuncularla bir oyun formati kurmak istedik. Özellikle de önde oynama arzumuz vardi. Iyi de basladik maça ancak adam paylasimi yapmamiza ragmen duran toptan yedigimiz gol dengemizi bozdu. Ikinci gol de gelince maçi çevirmek zorlasti." diye konustu.

Daha fazla pozisyon üretmeleri gerektigini vurgulayan Diyadin, "Bunun için çift forvetle oynadik. 4 maçta 3 maglubiyet aldik. Bu maçtaki oyun formatinin üstüne kondugu zaman ligdeki diger maçlarda daha üstün olacagimizi düsünüyorum." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA