GÜNDEM / 12 Eylül 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Valiligi ziyaret edecek, Il Egitim Degerlendirme Toplantisi'na katilacak, Toroslar Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret edecek.

(İçel/11.00/11.30/12.30) (Fotografli-Görüntülü)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Afganistan'daki siyasi gündem ve güvenlik konularina iliskin gelismeler izleniyor.

(Kabil/Ankara) (Fotografli-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Türkiye Diyanet Vakfi Yayinevi açilisina katilacak, Valiligi ziyaret edecek. Erbas, Sur Ulu Cami'de Hafizlik Icazet Programi'na istirak edecek.

(Diyarbakir/11.00/12.00/13.30) (Fotografli-Görüntülü)

2- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- A Milli Erkek Voleybol Takimi, 2021 CEV Avrupa Sampiyonasi'nin son 16 turunda Polonya'da Sirbistan'la karsi karsiya gelecek.

(Gdansk/21.30)

2- Süper Lig'de 4. hafta mücadelesine, Fenerbahçe-Demir Grup Sivasspor, Çaykur Rizespor-Atakas Hatayspor, Göztepe-Medipol Basaksehir ve Trabzonspor-Galatasaray maçlariyla devam edilecek.

(Istanbul/Rize/17.00/Izmir/Trabzon/20.00) (Fotografli-Görüntülü)

3- TFF 1. Lig'in 4. haftasinda Beypiliç Boluspor-Kocaelispor, MKE Ankaragücü-Gençlerbirligi, Yilport Samsunspor-Ankara Keçiörengücü ve Altinordu-Bursaspor maçlari yapilacak.

(Bolu/Ankara/17.00/Samsun/Izmir/20.00) (Fotografli)

4- TFF 2. Lig'de 2. hafta maçlarina devam edilecek; TFF 3. Lig gruplarinda 2. hafta maçlari tamamlanacak.

5- Hentbol Kadinlar Süper Ligi'nde 2021-2022 sezonu baslayacak; ilk haftanin 5 maçi yapilacak.

6- Kastamonu Belediyespor Hentbol Takimi, EHF Kadinlar Sampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki ilk maçinda Danimarka'nin Odense Hentbol takimini konuk edecek.

(Kastamonu/17.00) (Fotografli)

7- Hentbol Erkekler Avrupa Kupasi 1. Tur ilk maçinda Beykoz Belediyespor, Hollanda temsilcisi JD Techniek Hurry-up ile karsi karsiya gelecek.

(Istanbul/17.00)

8- Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupasi, finallerle sona erecek.

(İçel/13.30) (Fotografli)

9- Formula 1 Dünya Sampiyonasi'nda sezonun 14. yarisi Italya Grand Prix'si yapilacak.

(Monza/16.00)

ÖZEL HABER

1- Türkiye'nin 8 aylik çelik ihracati geçen yili geride birakti

- Geçen yil 12 milyar 675 milyon dolarlik çelik ihracatina imza atan Türkiye, bu yil 8 ayda 13 milyar 232 milyon dolarlik dis satis yapti

- Bu sene 8 aylik dönemde en fazla çelik ihracati 865 milyon 781 dolarla Ispanya'ya gerçeklestirildi

- Ege Demir ve Demirdisi Metaller Ihracatçilari Birligi Yönetim Kurulu Baskani Yalçin Ertan:

- "Türk çelik sektörünün 2021 yilini miktar bazinda 23-24 milyon ton, deger bazinda ise 20-22 milyar dolarlik ihracatla kapatmasini bekliyoruz"

(Yusuf Sahbaz/Izmir)

2- Ikinci el online otoda fiyatlar yükseldi, satislar azaldi

- Agustos ayinda Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarinda satislar, bir önceki aya kiyasla yüzde 3 azalisla 140 bin 608 olurken, bir önceki aya göre ortalama yüzde 2,23 puanlik bir fiyat artisi gözlendi

- Geçen yilin 8 aylik dönemiyle (ocak-agustos) kiyaslandiginda ise bu yilin 8 ayi toplaminda satislarda yüzde 23 düsüs görüldü

- Ikinci elde en fazla dizel motorlu araçlar tercih edilirken, en çok 4 yasindaki araçlar satildi

(Abdulselam Durdak/Istanbul)

3- Türkiye Hava Yolu Pilotlari Dernegi, salgin döneminde duran havaciliktaki toparlanmadan memnun

- TALPA Yönetim Kurulu Baskani Kaptan Pilot Hüseyin Murat Ersoy:

- "Pandemi tüm dünyaya ayni derecede etki etti. Ama biz su anda da iyi durumdayiz"

- "Su anda bu çikisi görmeye basladik. Avrupa Hava Seyrüsefer Teskilatinin (EUROCONTROL) geçen yilki raporunda öngörüsü uçuslar pandemi öncesine göre yüzde 79'du. Su anda eylül ayi itibariyla yüzde 71'e ulasti"

- "Havacilikla ilgili uluslararasi kuruluslarin yaptiklari çalismalarda 2023'ün sonunda normalde pandemiden önce olan pilot ihtiyaci sayisi 30 binken su anda ihtiyaç olan pilot sayisi 34 bin sayilarina çikiyor. Yani çok ciddi oranda bir ihtiyaç artisi söz konusu"

- "Rusya ve bazi ülkeler pilotlardan yesil pasaport talep ediyor. Bazi ülkelerde de meslektaslarimizi vize zorunluluguna tabi tutabiliyor. Bunun olmamasi seferlerde aksakliga sebebiyet verebiliyor. Bu konuda bizlerin yaptigi çalisma da TBMM'ye sunulmus durumda"

(Mutlu Bozdag/Istanbul)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA