Fenerbahçe-Sivasspor Maçinin Ardindan

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira: 'Oyuncularimiz arasindaki baglanti biraz eksikti' 'Skordan degil ancak takimin ortaya koydugu ruhtan dolayi mutluyum. Bugünkü hatalarimizi düzeltmemiz gerekiyor' 'Türkiye'deki yabanci kuralina karsi degilim. Genç Türk oyuncularin degerlendirilmesi gerektigini düsünüyorum'

Süper Lig'in 4. haftasinda konuk ettigi Demir Grup Sivasspor ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, oyuncular arasindaki baglantida eksiklik yasadiklarini söyledi.

Portekizli teknik adam, Ülker Stadi'nda oynanan müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Karsilasmada iyi mücadele ettiklerini belirten Pereira, "Bu maçta her seyden biraz oldu. Takim ruhu, kosmak ve mücadele bizde olan seylerdi. Ancak eksik olan bazi seyler de vardi. Oyuncularimiz arasindaki baglanti biraz eksikti. Takima yeni gelen ve milli takimdan dönenler vardi. Aradaki baglantiyi yakalamak kolay olmadi. Takim ruhu güzeldi, çok kostuk. Bazi davranislarimiz eksikti. Oyun sürekli durdu ve ritim düstü. Skordan degil ancak takimin ortaya koydugu ruhtan dolayi mutluyum. Bugünkü hatalarimizi düzeltmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandi.

Vitor Pereira, Marcel Tisserand ile Irfan Can Kahveci'nin sakatlanarak maça devam edememesiyle ilgili sunlari aktardi:

"Bazi dramatik sakatliklarimiz oldu. Serdar Dursun ve Pelkas omuzlarindan sakatlandi. Kas sakatligi yasayan oyuncularimiz da var. Biz yogun ve baskili bir oyun oynamak istiyoruz. Oyuncularin bu tempoya alismalari gerekiyor. Bazi oyuncularin bunu hissetmesi normal. Milli takimlar da bizi etkiliyor. Tisserand'in alt adalesinde kasilma oldu. Serdar'in muhtemelen burnu kirildi. Bu sakatliklarin idman ve maç temposuyla ilgili olmadigini düsünüyorum."

Maçin ikinci yarisinda Osayi-Samuel, Serdar Aziz ve Irfan Can Kahveci'nin ayni anda sakatlandigi esnada yedek kulübesinde yasananlarla ilgili Pereira, "O an gerçekten çok fazla sey oldu. 3 oyuncu sakatlik nedeniyle yerdeydi. Bir yandan sahadaki Türklerin sayisini hesaplamamiz gerekiyordu. Tereddüde düstük. Maçi son durdurma hakkimizdi. Serdar oyundan çiksa 2 degisiklik yapmamiz gerekecekti. Her seyden biraz oldu. Bugün gerçekten çok fazla seyin oldugu garip bir maçti." seklinde görüs belirtti.

Süper Lig'de uygulanan yabanci kuraliyla ilgili de görüslerini aktaran Portekizli çalistirici, "Türkiye'deki yabanci kuralina karsi degilim. Genç Türk oyuncularin degerlendirilmesi gerektigini düsünüyorum. Oyuncunun kapasitesi olduktan sonra ona güvenirim. Hangi milletten oldugunun hiçbir önemi yok." diye konustu.

Kaynak: AA