Bolu'daki ASOF Türkiye 2021 Sportif Sazan Baligi Tutma Yarismasi Sona Erdi

ASOF Baskani Serkan Inanç: 'Ülkemizde hizla yükselise geçen sportif balikçilik sayesinde 'yakala birak' kültürü de artmakta. Bu durum hem bizden sonraki nesiller için güzel bir miras hem de ülke ve bölge ekonomisine büyük katki saglamaktadir'

Bolu'da düzenlenen ASOF Türkiye 2021 Sportif Sazan Baligi Tutma Yarismasi sona erdi.

Gölköy Baraji'nda 6 Eylül'de baslayan yarislarda, 20 ilden 93 olta balikçisi, 26 istasyonda balik yakalamak için mücadele etti.

Amatör balikçilik teblig kurallari geregi sadece 40 santimetre üstü sazan baliklarinin kayit altina alindigi yarismada, kurallara uymayan 250'den fazla balik, tartimi yapilmadan suya birakildi.

Yakalanan 93 baligin degerlendirmeye alindigi yarisma sonunda toplamda 493 kiloya ulasildi.

Son ana kadar çekisme içerisinde geçen yarismayi, en yakin rakibine 11,5 kilo üstünlük saglayan Mulberry Carp Team 54 takimi kazandi. Yarismaya Sakarya'dan katilan takim, toplam agirligi 61,8 kilo olan 11 balik yakaladi.

Yarismaya Bursa'dan katilan Klas Baits Carp Team agirligi 50,3 kilo olan 11 balikla ikinci, Istanbul'dan katilan Shimano Carp Team ise 45,8 kilo olan 10 balikla üçüncülük elde etti.

En büyük balik yakalama dalindaki birinciligi ise yine Shimano Carp Team kazandi.

Bolu Belediye Baskan Yardimcisi Rasim Özdemir ve ASOF Baskani Serkan Inanç, düzenlenen törenle yarismacilara ödül ve hediyelerini takdim etti.

- "Ülkemizde 'yakala birak' kültürü artti"

Inanç, AA muhabirine, yarismayla öldürmenin degil, yasatmanin ve sürdürülebilirligin önemini anlatmaya çalistiklarini belirterek, "Yakalanan baliklarin tamaminin yarisma kurallari geregi zarar görmeden ölçüm islemleri bittikten sonra suya iade edilmesi sebebiyle su an Gölköy Baraj Gölü'nde yasamaya devam ettigini bilmek, hepimize mutluluk veriyor." dedi.

Türkiye'de hizla yükselise geçen sportif balikçilik sayesinde "yakala birak" kültürünün arttigina dikkati çeken Inanç, "Bu durum hem bizden sonraki nesiller için güzel bir miras hem de ülke ve bölge ekonomisine büyük katki saglamaktadir. Yarismanin gerçeklesmesinde emegi geçen ilgili tüm kisi, kurum ve kuruluslara tesekkür ediyorum." diye konustu.

Kaynak: AA