Adanaspor'dan, Berkan Firat'in Sakatligiyla Ilgili Açiklama Açiklamasi

'Yapilan müdahale sonucu oyuncumuz çok ciddi bir sekilde sakatlanmis, fibula kemigi kirilmis ve bilegi çikmistir'.

TFF 1. Lig ekiplerinden Adanaspor, dün 6-2 kazandiklari Menemenspor maçinda sakatlanan orta saha oyuncusu Berkan Firat'in fibula kemiginin kirildigini ve bileginin çiktigini açikladi.

Turuncu-beyazli kulüpten yapilan açiklamada, Yeni Adana Stadi'ndaki müsabakanin 18. dakikasinda Berkan Firat'in sakatlandigi belirtildi.

Tepki çekmemesi açisindan ismini özellikle belirtmek istemedikleri Menemensporlu bir futbolcunun, Berkan Firat'a arkadan müdahalede bulunduguna yer verilen açiklamada, su ifadeler kullanildi:

"Yapilan müdahale sonucu oyuncumuz çok ciddi bir sekilde sakatlanmis, fibula kemigi kirilmis ve bilegi çikmistir. Baglarinda kopma olup olmadigi ise yarin yapilacak kontrollerden sonra belli olacaktir. Takimimiz maç galibiyetini Berkan Firat’a armagan etmis ve maç sonrasi takim otobüsü ile oyuncularimiz ve tüm teknik kadro Berkan'i hastanede ziyaret etmistir."

Futbolun içerisinde çesitli sakatliklar ve üzücü hadiseler yasandigi bildirilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Yasanan bu üzücü olayda 2 hususa vurgu yapmak istiyoruz. Birincisi arkadan müdahale sonucu oyuncumuzun bilek kismina basarak bu tür bir sakatlanmaya yol açan fiilin hakem tarafindan herhangi bir kart ile cezalandirilmamasidir. Ikincisi ve daha üzücü olani maçin bitiminden bu kadar saat geçmesine ragmen Menemenspor kulübünden ve söz konusu pozisyonda böyle bir sakatliga sebebiyet veren oyuncudan bir 'geçmis olsun' mesaji paylasilmamasidir. Unutulmamalidir ki futbol sadece ayakla degil asil kalple oynanir."

Kaynak: AA