Besiktas-Yeni Malatyaspor Maçindan Notlar

Süper Lig'in 4. haftasinda Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'u 3-0 maglup eden Besiktas puanini 10'a yükseltti.

Ilk 10 dakikada Michy Batshuayi ve Georges-Kevin N'Koudou'nun attigi gollerle 2-0 öne geçen siyah-beyazli ekip, ilk yari bu sonuçla bitirdi. 52. dakikada Batshuayi'nin ilginç golü ise karsilasmanin sonucunu belirledi.

- Besiktas kalesini gole kapatti

Siyah-beyazli ekip sezonun dördüncü maçini da gol yemeden tamamladi.

Sezonun ilk maçinda Çaykur Rizespor'u 3-0 maglup eden ve ikinci haftada Gaziantep ile golsüz berabere kalan Besiktas, VavaCars Fatih Karagümrük karsilasmasini 1-0 kazanmisti.

Yeni Malatyaspor'u da 3-0'la geçen siyah-beyazlilar böylelikle yeni sezonun geride kalan 4 haftasinda henüz gol üzüntüsü yasamadi. Yeni Malatyaspor'un ikinci yaridaki bir sutu ise direkten döndü.

- Batshuayi ve Pjanic'ten siftah

Besiktas'in bu sezon kadrosuna kattigi Michy Batshuayi, siyah-beyazli formayla ilk gol sevincini yasadi.

VavaCars Fatih Karagümrük maçinda ilk kez 11'de sahaya çikan ancak gol atamayan Batshuayi, Yeni Malatyaspor karsisinda takimini 7. dakikada 1-0 öne geçiren ilk golü kaydetti.

Karsilasmanin 52. dakikasinda Batshuayi ilginç bir golle müsabakadaki ikinci golüne imza atti.

Kendisine gönderilen geri pasi uzaklastirmak için ceza sahasi önüne gelen Yeni Malatyaspor kalecisi Abdulsamed Damlu'nun vurdugu top Batshuayi'ye çarparak bos kaleye girdi.

Yeni transfer Miralem Pjanic de ilk maçinda Batshuayi'ye golün pasini vererek gol sevincine ortak oldu ve ilk gol pasini verdi.

- Sakatlanan Vida maçi tamamlayamadi

Besiktas'in tecrübeli futbolcusu Domagoj Vida, mücadelenin 20. dakikasinda oyundan alindi.

Bir pozisyonda yerde kalan ve bir süre tedavisi saha disinda devam ettikten sonra birkaç dakika daha oyuna devam eden Vida, mücadelenin 20. dakikasinda topu disari atarak degisiklik yapilmasi gerektigini isaret etti. Teknik direktör Sergen Yalçin, Vida'nin yerine Welinton'i sahaya sürdü.

- Alex Teixeira yine sakatlandi

Besiktas formasiyla ilk kez geçen hafta Fatih Karagümrük maçinda sahaya çikan ve mücadelenin ardindan sakatlandigi açiklanan Alex Teixeira, Yeni Malatyaspor maçinda da sakatlik geçirdi.

Karsilasmanin 43. dakikasinda oyundan alinan Brezilyali futbolcunun yerine bir baska yeni transfer Can Bozdogan oyuna girdi.

20 yasindaki Can Bozdogan da bu aksam ilk kez Besiktas formasiyla sahaya çikan bir baska isim oldu.

- N'Koudou da sakatlar kervaninda

Siyah-beyazli takimin ikinci golünü atan N'Koudou da Vida ve Teixeira gibi sakatlanarak mücadeleyi tamamlayamayan isimler arasinda yer aldi.

Karsilasmanin 68. dakikasinda kendini yere birakan siyah-beyazli futbolcu, oyundan alinirken yerini Kenan Karaman'a birakti.

- Galibiyet üçlüsü Pjanic'ten

Maçin sona ermesinin ardindan siyah-beyazli futbolcular galibiyeti taraftarlarla birlikte kutladi.

Son düdügün ardindan tribünlere giden Besiktasli futbolcular 3 puanin sevincini taraftarlarla paylasirken üçlü adi verilen tezahürati yeni transfer Pjanic baslatti.

Besiktasli taraftarlar maç içinde de zaman zaman teknik direktör Sergen Yalçin'a tezahüratlarda bulundu. Sergen Yalçin, maçin bitmesinin ardindan uzun süre kendisini tribünlere çagiran taraftarlari kiramadi ve soyunma odasindan dönerek tribünleri selamladi ve tezahüratlara alkislarla karsilik verdi.

Kaynak: AA