Avrupa Gençler Judo Sampiyonasi'nda Hilal Öztürk'ten Bronz Madalya

Lüksemburg'da düzenlenen Avrupa Gençler Judo Sampiyonasi'nda milli sporcu Hilal Öztürk, kadinlar +78 kiloda bronz madalya kazandi.

Türkiye Judo Federasyonundan yapilan açiklamaya göre, sampiyonanin ferdi müsabakalarinin son gününde kadinlar +78 kiloda mücadele eden Hilal Öztürk, ilk maçinda Ukraynali Ruslana Bulavina'yi, çeyrek finalde ise Hollandali Carmen Dijkstra'yi yendi.

Yari finalde ise Fransiz Coralie Hayme'ye karsilasan milli sporcu rakibine altin skorda maglup oldu. Hilal Öztürk Polonyali Kinga Wolzczak ile yaptigi karsilasmayi ise kazanarak bronz madalya elde etti.

Erkekler 90 kiloda Ömer Kemal Aydin ilk turda Belaruslu Andrei'yi, ikinci turda ise Isveçli Axel Oscarsson'u maglup ederek çeyrek finale yükseldi. Burada Rus Ikhvan Edilsultanov'a yenilen milli sporcu, repesaj maçinda ise Letonyali Maksims Duinovs ile karsilasti. Rakibini yenen Ömer Kemal, bronz madalya müsabakasinda ise Macar Peter Safrany'e yenilerek turnuvayi 5'inci sirada tamamladi.

Ayni sikletteki mili sporcu Ahmet Çuhadar ise ilk karsilasmasinda Hollandali Loek Van Der Veld'i, ikinci maçinda Belçikali Nicolas Dejace'yi yenerek çeyrek finale çikti. Macar Peter Safrany'ye yenilen Ahmet, repesaj maçinda ise Gürcü Tornile Poladishvili'ye maglup oldu.

Sampiyonada yarin karma takim müsabakalari yapilacak.

Kaynak: AA