CONMEBOL, Dünya Kupasi'nin Iki Yilda Bir Düzenlenmesine Sicak Bakmiyor

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL), FIFA'nin Dünya Kupasi'ni iki yilda bir düzenlenme fikrine, turnuvanin kalitesini düsürecegi gerekçesiyle sicak bakmadiklarini açikladi.

CONMEBOL'dan yapilan açiklamada, turnuvanin 4 yilda bir düzenlenen mevcut formatiyla devam etmesi gerektigi belirtilerek "Dünya Kupasi, kendi dinamikleri ve cazibesiyle dört yillik bir sürecin zirve noktasini temsil eden, milyarlarca insanin ilgisini çeken bir organizasyon. Dünya Kupasi'nin iki yilda bir yapilmasi, mevcut standardinin düsmesine yol açip kaliteyi düsürerek dünyanin en önemli futbol organizasyonuna zarar verebilir." denildi.

Önerilen degisiklikle durumun içinden çikilmaz bir hale gelecegi aktarilarak "Dünya Kupasi'nin iki senede bir yapilmasi, asiri yüke neden olarak mevcut sartlarda bile yeterince karmasik görünen uluslararasi müsabaka takvimini ayarlamayi imkansiz hale getirecektir. Bu degisiklik, kulüp ve milli takim bazinda diger turnuvalarin kalitesi açisindan da tehlike arz etmekte." ifadeleri kullanildi.

Önerinin sportif açidan hiçbir gerekçeye dayanmadiginin vurgulandigi açiklamada, "Böyle bir degisiklige gidilebilmesi için tüm paydaslarin dahil oldugu bir süreç esastir. Tüm fikir ve kriterler düsünülerek tamamen dürüst bir müzakere sonucu karar alinmalidir. CONMEBOL, futbol için en iyiyi bulmak adina her zaman diyaloga açiktir." degerlendirmesinde bulunuldu.

Kaynak: AA