Voleybolda Milli Maçin Ardindan

Türkiye Voleybol Federasyonu Baskani Mehmet Akif Üstündag: 'Turnuvanin ilk gününden bugüne kadar set verdik, ama puan vermedik' A Milli Takim Basantrenörü Giovanni Guidetti: 'Tekrar çok tesekkür ederim bizim takima, çünkü maç çok zordu' Takim Kaptani Eda Erdem Dündar: 'Adimizi 'Final Four'a tekrardan yazdirdigimiz için çok mutluyuz'.

Türkiye Voleybol Federasyonu Baskani Mehmet Akif Üstündag, A Milli Kadin Takimi'nin Avrupa Sampiyonasi'nda çeyrek final maçinda Polonya takimin yenmesi ile ilgili "Turnuvanin ilk gününden bugüne kadar set verdik, ama puan vermedik." dedi.

Voleybol A Milli takiminin basarilarindan dolayi kutlayan Üstündag, AA muhabirine, maçi degerlendirdi.

Üstündag, "7'de 7 yaptik. Yari final ve final vizesini almis olduk burada, önce Romanya Cluj'dan, arkasindan Bulgaristan Filibe'den. Simdi de Sirbistan'da Belgrad'da yari final ve final müsabakalari oynanacak. Ben kutluyorum. Takim mükemmel bir oyun sergiledi. Bizlere yakisan bir oyun sergiledi." dedi.

Sadece tribünde olan taraftar degil, ekranlari basinda bütün ülke ayakta 'Filenin Sultanlari'ni destekledigini belirten Üstündag, su ifadelere yer verdi:

"Ben onlara da buradan tebriklerimi gönderiyorum, tesekkürlerimi iletiyorum. Sag olsunlar var olsunlar. Adeta burada salon Türkiye gibi dediler. Evet, Avrupa'da ve dünya da bize her yer Türkiye diyeyim. Gerçekten bizi yalniz birakmadilar. Mükemmel destek verdiler. Tebrik ediyorum, kutluyorum. Taraftarimizi da kutluyorum."

- Basantrenör Giovanni Guidetti

A Milli Takim Basantrenörü Giovanni Guidetti de 'Tabii ki biz çok mutluyuz. Çünkü gerçekten çok önemli maçti, gerçekten oyuncular kazanmak istiyordu. Bizim oyuncularimiza çok tesekkür ediyorum. Bizim teknik ekibimiz, saglik ekibimize çok tesekkür ediyorum." diye konustu.

Son 4-5 gündür sakatlanmalarin da olduguna isaret eden Guidetti, ancak bugün 14 oyuncunun tamaminin hazir oldugunu belirterek, "Tekrar çok tesekkür ederim bizim takima, çünkü maç çok zordu. Bizim için çok zor bir andi. Takim biraz yorgun, ama her zaman savas var, her zaman çok agrasivite var. Çok odaklanma vardi bugün. Bizim oyuncularimiza çok tesekkür ediyorum." diye konustu.

- Kaptan Eda Erdem Dündar

Maçin genelinde iyi olduklarini anlatan Takim Kaptani Eda Erdem Dündar, "Adimizi ‘Final Four'a tekrardan yazdirdigimiz için çok mutluyuz." dedi.

Dündar, "Ilk setten itibaren 15’inci sayilara kadar aslinda biraz maçi, ritmimizi oturtmaya çalistik. Sonrasinda iyi servis atarak, bunun devaminda da defanstan çikan toplari öldürmede de sorun yasamadik." diye konustu.

Üçüncü sette biraz basit hatalarin çogaldigina isaret eden Dündar, sunlari söyledi:

"Bence gelistirdigimiz en önemli özelligimizden biri geriye düstügümüzde ya da basit hata yaptigimizda, moralimiz biraz düstügünde birbirimizi tekrardan ayaga kaldirabiliyoruz. Üçüncü sette de bunu yasadik. Polonya çok iyi bir takim. Iyi oyuncular var ve bu seviyede voleybol oynamayi çok iyi biliyorlar ve çok karsilasiyoruz onlarlar.

Iki takim da birbirini çok iyi biliyor. Ama bir daha güçlü, diri olan taraftik. Adimizi 'Final Four'a tekrardan yazdirdigimiz için çok mutluyuz."

- Seyircilerin destegi

Salonda maç için gerek Türkiye'den gelen gerekse Bulgaristan'daki soydaslardan büyük destek aldiklarini açiklayan Dündar, "(Bu destek) inanilmaz etki ediyor. Zaten bir bu salonu olimpiyat elemelerini oynadigimiz Apelrom'daki salona çok benzetiyoruz. Orayi da federasyonumuz kirmizi beyaz bayraklarla donatmisti. Sanki evimizde oynuyormus hissi vardi. Onlara çok çok tesekkür ediyoruz, çok iyilerdi, inanilmazlardi." dedi.

Yarin Sirbistan'a geçeceklerini ve iki günlük ara ile mücadeleye devam edeceklerini anlatan Dündar, sunlari söyledi:

"Çalisacagiz, takimi iyi analiz etmeye çalisacagiz. Bunun yaninda kendi oyunumuzu, taktigimizi oturtmak adina çalismalar yapacagiz. Ev sahibi ekiple oynayacagiz büyük olasilikla. Onlar çok güçlüler, seyirci destegi olacak arkalarinda. Ama biz adimizi finale yazdirmak istiyoruz. Bizim için rakip degil, kendi oyunumuz önemli. Insallah Sirbistan’a hazir oldugunuzu düsünüyoruz."

Kaynak: AA