Türkiye-Karadag Maçindan Notlar

A Milli Takim Teknik Direktörü Senol Günes, EURO 2020'de son oynanan Isviçre maçina göre ilk 11'de 4 degisiklige gitti.

2022 FIFA Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri G Grubu dördüncü maçinda Karadag'i Vodafone Park'ta konuk eden A Milli Futbol Takimi'nda teknik direktör Senol Günes, 2020 Avrupa Sampiyonasi (EURO 2020) gruplarinda son oynanan Isviçre karsilasmasina göre ilk 11'de 4 degisiklik yapti.

Senol Günes, Isviçre maçinda ilk 11'de yer alan Ugurcan Çakir, Çaglar Söyüncü, Irfan Can Kahveci ve Ozan Tufan'in yerine Altay Bayindir, Okay Yokuslu, Yusuf Yazici ve Kenan Karaman'a ilk 11'de sans verdi.

Senol Günes, Karadag karsilasmasinda kalede Altay Bayindir, savunmada Zeki Çelik, Merih Demiral, Kaan Ayhan, Mert Müldür, orta sahada Okay Yokuslu, Yusuf Yazici, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoglu, Kenan Karaman, forvette de Burak Yilmaz ilk 11'ini sahaya sürdü.

Milli takimda Mert Günok, Ugurcan Çakir, Alpaslan Öztürk, Abdülkerim Bardakci, Salih Uçan, Ridvan Yilmaz, Taylan Antalyali, Efecan Karaca, Enes Ünal, Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoglu ise yedekler arasinda yer aldi.

- Eksikler

Ingiltere'nin uyguladigi yeni tip koronavirüs tedbirleri sebebiyle Türkiye'ye gelemeyen Ozan Kabak, Ozan Tufan ve Çaglar Söyüncü'nün yani sira bu ülkeden geç saatlerde Istanbul'a gelen Halil Dervisoglu, kadroda yer almadi.

Milli takimda sakatligi nedeniyle bugün kadrodan çikarilan Umut Meras da bir diger eksik oldu. Umut Meras'in yerine kadroya dahil edilen Ridvan Yilmaz ise yedekler arasinda yer aldi.

Halil Akbunar ve Abdülkadir Ömür de sakatliklari nedeniyle aday kadrodan çikarilan diger isimler olmustu.

- Karsilasmayi 17 bin taraftar izledi

Türkiye'nin Karadag ile oynadigi karsilasmada tribünlerde 17 bin taraftar yer aldi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Baskani Nihat Özdemir mücadeleyi, Karadag Futbol Federasyonu Baskani Dejan Savicevic ile birlikte takip etti.

Kaynak: AA