GÜNDEM / 1 Eylül 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, güven mektubu sunacak Filipinler Büyükelçisi Maria Elena Palo Algabre, Bolivya Büyükelçisi Edgar Adolfo Sejas Vera, Tacikistan Büyükelçisi Ashrafjon Sheralievich Gulov'u Cumhurbaskanligi Külliyesi'nde ayri ayri kabul edecek.

- Erdogan, Yargitay Yeni Hizmet Binasi ve 2021-2022 Adli Yil Açilis Töreni ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Baskanligi Subay ve Astsubay Ögrencileri Mezuniyet Töreni'ne katilacak.

- Açilis ile mezuniyet törenlerine TBMM Baskani Mustafa Sentop da istirak edecek.

(Ankara/14.30/15.00/15.30/17.00/19.00) (Fotografli-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, okullarda uyum haftasinin baslamasi dolayisiyla Sehit Bayram Tatar Ilkokulu açilisina katilacak; Valiligi, Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini, Sal Sapik Üretim Atölyesini, AK Parti Il Baskanligini ve Cizre BILSEM'i ziyaret edecek.

(Sirnak/10.00-16.30) (Fotografli-Görüntülü)

EKONOMI FINANS

1- TÜIK, Türkiye ekonomisine iliskin ikinci çeyrek büyüme rakamlarini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

2- CHP Ekonomi Masasi Heyeti, Wyndham Grand Otel'de is dünyasi temsilcileriyle toplanti yapacak, Mimar Sinan ve Kayseri OSB'de fabrikalarina; Medrese, Yer Alti, Kazancilar ve Kapali Çarsi esnafina ziyarette bulunacak.

(Kayseri/10.30/13.30/16.00) (Fotografli-Görüntülü)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Sirbistan'da Türkiye'nin Yeni Pazar Baskonsoloslugunun resmi açilis törenine katilacak.

(Yeni Pazar) (Fotografli-Görüntülü)

2- Afganistan'da yabanci güçlerin ülkeden ayrilma sürecinin tamamlanmasina ve güvenlik durumuna iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Yeni adli yil basliyor

- Yargitay Baskani Mehmet Akarca baskanligindaki heyet, yeni adli yil açilisi dolayisiyla Anitkabir'i ziyaret edecek.

- Yargitay Yeni Hizmet Binasi ve 2021-2022 Adli Yil Açilis Töreni düzenlenecek.

(Ankara/11.00/17.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Okul öncesi ve ilkokul 1. sinif ögrencilerinin yüz yüze yürütülecek okula uyum haftasi basliyor. (Fotografli-Görüntülü)

3- Kastamonu ve Sinop'taki sel felaketine iliskin gelismeler izleniyor. (Fotografli-Görüntülü)

4- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda milli sporcularin mücadelelerini izleyecek. (Fotografli-Görüntülü)

2- 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'na Japonya'da devam ediliyor.

- Atletizmde Zübeyde Süpürgeci kadinlar 100 metre T54 kategorisi ve Hamide Dogangün de kadinlar 100 metre T53 kategorisinin finalinde yarisacak; Hakan Cira erkekler 400 metre T13 kategorisinde eleme mücadelesi verecek.

(Tokyo/14.15-15.00) (Fotografli)

3- A Milli Futbol Takimi, 2022 FIFA Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri G Grubu'ndaki dördüncü maçinda Karadag'i konuk edecek.

(Istanbul/21.45) (Fotografli-Görüntülü)

4- Teniste sezonun son grand slam turnuvasi ABD Açik'ta ana tablo maçlarina devam edilecek.

(New York)

ÖZEL HABER

1- GRAFIKLI - Türkiye, hidroelektrik kurulu gücünde dünyanin en büyük 10 ülkesi arasinda

- Hidroelektrik santraller toplam elektrik kapasitesinin yüzde 32'sini, yenilenebilir enerji kapasitesinin ise yüzde 60'ini olusturdu

- Bu yilin Ocak-Temmuz dönemindeki 188,7 milyar kilovatsaat elektrik üretiminin 37,9 milyar kilovatsaatini hidroelektrik santraller üretti

(Nuran Erkul Kaya / Istanbul)

2- Okullarin açilmasi öncesinde kirtasiye ürünlerine talep artti

- Tüm Kirtasiyeciler Dernegi Genel Sekreteri Irem Özkal:

- "Zincir marketlerin ve tekstil magazalari gibi yerlerin de kirtasiye ürünleri ile ilgili kampanyalar düzenlemesi ve bu ürünlerin satisini yapmasi nedeniyle kirtasiyeci esnafimiz çok ciddi sikintilar yasiyor"

- "Yüzde 18 olan kirtasiye ürünlerinin KDV oraninin yüzde 8'e, KDV'si yüzde 8 olan silgi, kursun kalem, defter, boya gibi temel ihtiyaç kirtasiye malzemelerinin de KDV'sinin yüzde 1'e düsürülmesi gerekiyor"

- "Tüketicilerimiz üretim yeri belli, CE ibaresi olan, EN71 standartlarina uygun ürün seçmeye özen göstermeli. Oyuncak seklinde olan veya niteligi tasiyan ürünlerin hangi yas grubuna yönelik olduguna dikkat etmeli"

(Deniz Çiçek/Ankara)

3- Uzmanlardan Kovid-19 önlemleriyle baslayacak yüz yüze egitim öncesi ebeveynlere öneriler

- Gazi Üniversitesi Tip Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sagligi ve Hastaliklari Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Yasemen Isik Taner:

- "Anne babanin yapmasi gereken, çocuga okulda uymasi gereken kurallari anlatmasidir. 'Çok dikkat ettik, kurallara uyduk, asimizi olduk ve okullar açildi, bundan sonra da dikkat edelim ki okullar kapanmasin' gibi cümlelerle bunu olumlayarak anlatmak gerekiyor"

- ODTÜ Kuzey Kibris Kampüsü Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Asli Bugay Sökmez:

- "Salgin sürecinde uyku düzenimiz, beslenme seklimiz degisti. Bu yeni düzene alismak için ebeveynlerin, çocuklariyla bir fizyolojik ön hazirlik yapmalari uyum sürecini kolaylastiracaktir. Çocugun uyku düzenini okul saatine göre ayarlamak veya kahvalti saatini buna uygun sekilde hazirlamak gibi"

- "Çocuklar, her yeni duruma yetiskinlerden daha hizli uyum saglarlar, bu açidan çok daha beceriklidirler. Ebeveynler hiç kaygilanmasin, çocugunun adaptasyon gücüne güvensin"

(Aybüke Inal Kamaci/Ankara)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA