Diego Rossi, Fenerbahçe'ye Katildigi Için Mutlu Açiklamasi

'Kariyerimde yeni bir adim atiyorum. Burada olmak benim için bir onur'

Fenerbahçe'nin satin alma opsiyonuyla 1 yilligina kiraladigi Uruguayli futbolcu Diego Rossi, sari-lacivertli kulübe katildigi için heyecanli ve mutlu oldugunu söyledi.

FBTV'ye açiklamalarda bulunan Rossi, "Çok heyecanli ve mutluyum. Kariyerimde yeni bir adim atiyorum. Burada olmak benim için bir onur. Fenerbahçe'nin maçlarini izledim. Bu sezona da aldigi galibiyetlerle basladi. Kadroda iyi oyuncular oldugunu biliyorum. Benim de hedefim bu iyi sezonda takima faydali olabilmek." diye konustu.

Kanatlarda ve forvet bölgesinde oynayabildigini söyleyen Rossi, yeni takiminin sezona iyi basladigini kaydederek, "Sezona böyle basarili baslamak oldukça önemli. Tüm kulvarlarda basarili olmak en önemli hedefimiz olacak. Bu galibiyetler ayni zamanda takim içindeki öz güvenin yerine gelmesini sagliyor. 5 maçta 5 galibiyet gerçekten çok önemli. Takimin maçlari ve kupalari kazanmasi için elimden gelenin en iyisini yapacagim. Sezon boyunca çok fazla çalisacagim ve bu süreçte bana gönderdikleri mesajlar için herkese bir kez daha tesekkür etmek istiyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Mesut Özil'le oynayacak olmasinin kariyeri açisindan önemli oldugunu aktaran Rossi, sunlari söyledi:

"Takimimizda çok fazla iyi oyuncu var. Öncelikle Lemos'tan bahsetmek istiyorum. Uruguayli, vatandasim. Onun iyi bir oyuncu oldugunu biliyorum. Mesut Özil ve Valencia'yi da eklemem gerekiyor. Iyi oyunculardan kurulu, güzel bir kadromuz var. Mesut Özil'le birlikte oynayacak olmak kariyerim açisindan çok önemli. Bu tarz oyuncularin takima verdigi katkinin çok önemli oldugunu düsünüyorum. Mesut Özil, çok iyi bir oyuncu. Ayni sahada yer alabilecegim için çok heyecanliyim. Kendimi gelistirmek istiyorum. Takima faydali olabilmek için, takimin basarisi için elimden gelenin en iyisini yapmayi hedefliyorum. Bu sezonu mücadele ettigimiz her kulvarda kupalarla kapatabilmemiz için elimden geleni yapacagim."

Yayina katilan Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki ise transfer sürecini anlatti.

Rossi için baska kulüplerle rekabet ettiklerini dile getiren Baki, sunlari aktardi:

"Öncelikle hayirli olsun. Diego Rossi'ye hos geldin diyorum. Daha önce de Min-jae Kim transferinde oldugu gibi ciddi rakipler vardi ama biz biraz atak davrandik, çevremizi de kullanarak bu transferi nihayete erdirdik, mutluyuz. Uzun süren transferlerden biri, kolay olmadi. O da bizi tercih etti. Projeyi sunduktan sonra o da etkilendi ve Fenerbahçe'ye gelmeyi gelecegi için uygun buldu. Bence iyi olacak. Hocamizin da çok istedigi bir oyuncuydu. Iki taraf da birbirini istedi. Bundan sonra Allah futbolcu sansi versin, kazadan, beladan sakatliktan uzak tutsun. Insallah çok güzel bir performans sergileyecek. Çok dinamik bir süreç oldu. Biz hem akilli hem de atak davranarak, çevremizi kullanarak daha istekli davrandik. Daha öncü davranabildik, dolayisiyla bitirdik."

Sari-lacivertli kulüp ayrica, Rossi'nin saglik kontrollerinden geçtigini duyurdu.

Kaynak: AA