2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda Yarisan Milli Yüzücüler Yurda Döndü

2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda mücadele eden milli yüzücüler Sevilay Öztürk, Sümeyye Boyaci ve Beytullah Eroglu yurda döndü.

Japonya'nin baskenti Tokyo'dan kalkan uçakla Istanbul Havalimani'na gelen milli sporcular ve antrenörlerinden olusan kafileyi, Istanbul Gençlik ve Spor Il Müdürü Burhanettin Hacicaferoglu ile yetkililer karsiladi.

Kadinlar 50 metre sirtüstü S5 kategorisinde bronz madalya kazanan Sevilay Öztürk, yaptigi açiklamada, "Hem ülkem hem de kendi adima çok mutluyum. Çok güzel bir yaris geçirdim. Çok güzel dereceler elde ettim. Rio 2016'da 12 yasindaydim, kelebek bransinda 8. olarak ülkeme gelmistim. Tokyo 2020'de derecemi gelistirerek 3. oldum. Çok gururluyum. Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum." ifadelerini kullandi.

Sevilay Öztürk ile ayni kategoride mücadele eden ve yarisi 4. sirada tamamlayan Sümeyye Boyaci ise madalyayi kil payi kaçirdigini aktararak, "Olimpiyat dördüncüsü oldum. Çok mutluyum. Sportif basarinin sadece madalya olmadigini, günde 8 saat yilmadan ve usanmadan çalismak oldugunu gördüm. Kürsüye ben çikamasam da orada bir Türk kadinini görmek beni çok mutlu etti ve gururlandirdi. Orada Türk bayraginin dalgalandigini görmek çok gurur verici." diye görüs belirtti.

Erkekler 50 metre kelebek S5 ve 50 metre sirtüstü S5 kategorilerinde mücadele etmesine ragmen finale kalamayan takim kaptani Beytullah Eroglu ise "Bu benim 3. Paralimpik Oyunlari'mdi. Gerçekten madalyayla dönmek istiyordum. Allah nasip etmedi ama gerçekten çok güzel bir yaris geçirdik. Bir rekor ve bir madalyayla ülkemize döndük. Bunun gururunu yasiyorum. Tarih yazdik. Bayrak takimiyla da ilk kez katildik ve final yüzdük. Takim arkadaslarimi kutluyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Beytullah Eroglu, Paralimpik Oyunlari'nda Türkiye'ye yüzmedeki ilk madalyasini kazandiran Sevilay Öztürk'ün basarisiyla ilgili, "Sevilay'i 2009'da yüzmeye rahmetli babam baslatmisti. Sevilay çok iyi hazirlandi. Takim arkadasimin ve ayni zamanda hemsehrimin bunu basarmasindan onur ve gurur duyuyorum. Sevilay, bir sonraki Paralimpik Oyunlari'ndan altin madalyayla dönecek." seklinde konustu.

Kaynak: AA